Karácsonyi ünnepvárás a szállodákban

Karácsonyi ünnepvárás a szállodákban

Karácsonyi ünnepvárás a szállodákban

 


Már megérkezett Budapestre a finn Mikulás, megnyíltak országszerte a karácsonyi vásárok, a szállodák pedig a maguk szintjén és módján igyekeznek elkényeztetni a vendégeket a világ minden táján. Az ötcsillagos szállodáktól  elvárják, hogy egészen január elejéig érdekes attrakciókkal, a tavalyitól eltérő ínyencségekkel lepjék meg a vendégeket.

Az Intercontinental halljában embermagasságú mézeskalács ház fogad, a bár kínálatában megjelentek a téli lélekmelegítők, azaz a szokásos forralt boron túl más meleg italok is. Már kóstolhatók a pultban a tipikus karácsonyi édességek, nem kell várni 24. estéig ahhoz, hogy megkóstoljuk a bejgliket vagy stolleneket.

A szálloda – amint azt Kutor Krisztina pr menedzsertől megtudom - ünnepi menetrendje már hetekkel ezelőtt elkészült. Indult a Hálaadásnapi vacsorával, amely főleg a Magyarországon élő külföldiek, vagy Amerikában, Angliában élt magyarok körében népszerű. A követségek és a hazánkban működő külföldi vállalatok alkalmazottai is gyakran vacsoráznak náluk ilyenkor. Nem kevesen közülük házhoz rendelik a pulykát, vagy éppen az izgalmas köretekkel, fényezett zöldségekkel körülvett sült libát.

A gyerekek számára a közös mézeskalács sütés és általában a süteménykészítés a legnépszerűbb ünnepváró program.

Az adventi brunch-ök már zajlanak, hogy aztán majd a több napos karácsonyi ünnep idején folytatódjanak.  Sok külföldi vendégnek hozza úgy a sors, hogy itt marad ezekre a napokra, illetve direkt úgy tervezi az ünnepet, hogy azt külföldön töltse. Számukra fontos a különleges, a magyar és a nemzetközi ízeket egyaránt felvonultató ételsor.  Gullner Gergő, a ház gasztronómiai vezetője Vancouvertől Moszkváig a világ számos nagyvárosában dolgozott. A felsorolhatatlanul gazdag étlapokon – amelyek a ház honlapján is megtalálhatók – tükröződik is ez, rafinált ínyencségek sorakoznak itt, de ha valaki meg szeretné kóstolni a tipikus magyar karácsonyi fogásokat, azt is megteheti, fine dining színvonalon.

Az óév búcsúztatása és az új év ünneplése tipikus társasági szórakozás, ilyenkor szinte minden hely foglalt a szállodákban és az ünnepi asztaloknál is. A főszereplő a pezsgő, amelyhez apró sós falatok illenek leginkább. De van aki január 1-én ünnepel igazán: ezen a napon délben legalább annyian koccintanak a Corso étterem svédasztalánál, mint az óév utolsó napjaiban.

Nevezhetjük Santa Clausnak, vagy Mikulásnak: az idén is a világ minden táján várják ezt a mesebeli, mégis valóságos figurát, gyerekek és felnőttek – no meg a szállodákba érkező vendégek  - egyaránt. A Marriott szálloda lobbija nemcsak ünnepi dekorációval, de ízléses divatárukat és ajándéktárgyakat kínáló szezonális butikkal várja a turistákat, és természetesen a szállodába betérő hazai látogatókat.

A Marriott harmadszor nyit idén exkluzív ünnepi ajándékboltot. Újdonság, hogy a design iparművészeti tárgyakat,  divatcikkeket, lakberendezési kellékeket ezúttal a témában leginkább jártas, immár az országhatáron túl is ismert, az idén 10 éves WAMP design vásár vezetői válogatták ki.  Több mint 80 művész kollekcióját tekintették át, és harmincat választottak ki közülük. A szempontoknál figyelembe vették, hogy a tárgyak ne legyenek túl magas drágák, legyenek köztük nőknek, férfiaknak és gyermekeknek is alkalmas ajándékötletek, praktikus és jópofa tárgyak, kis szériás öltözékek, ékszerek.

 Bár az üzlet szerdán nyílt meg, máris nagyobb a sikere, mint a tavalyi hasonló kezdeményezésnek, ez arra utal, hogy a választékot ügyesen állították össze a fiatal szakemberek - amint azt Lányi-Bíró Edina marketing és pr menedzsertől megtudtuk -. A boltban minden végszámla összegéből,  1 eurót ajánlanak  fel az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának. A WAMP Santa Shop január 3-ig lesz nyitva.

 Karácsonyi ünnepvárás a szállodákban


A Marriott is hasonló szisztéma szerint készül a kulináriára oly fontos hangsúlyt fektető ünnepekre. A peppers! étteremre szintén nagyüzem lesz a jellemző. Míg a hazai vendéglők jelentős része a karácsonyi ünnepek alatt zárva tart, addig a szállodákban ilyenkor korántsem félgőzzel dolgoznak, a szilveszter pedig dübörög. Érdekes, laza szórakozást kínál a szilveszteri Tapas büfé az AQVA Lounge Bárban: hideg büfével, meleg előételekkel, gulyáslevessel, édességekkel és egy fél üveg hazai pezsgővel élvezheti a partit, aki itt akar táncolni, és megvárni az új évet.


Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: Marriott

 

 

2016-12-05« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk