Kínai luxusszigetre készül a Costes

Kínai luxusszigetre készül a Costes

Kínai luxusszigetre készül a Costes

 Fotó: www .oceanflowerisland.com

 

A Gundel étterem egyedülálló képviselője hazánk gasztronómiájának, története átível egy évszázadon, hírét elégedett vendégek ezrei viszik országhatárokon át. Kulturális színtér, ahol a kései 19. század építészete, festőművészete, egy nemzet gasztronómiája és zeneművészete találkozik estéről estére a tradíció és az innováció jegyében.

Az alapító, Gundel Károly kivételes tehetségének és szorgalmának köszönhető, hogy neve márkanévvé, a minőség szimbólumává vált. Az étteremben életre kel az a vendéglátás, amiért a Gundelt választják a céges ügyfelek is.

 

125 perc a 125 éves Gundelben

A patinás étterem elegáns báltermében tartott a fenti címmel rendezvényt júniusban a Pont Itt utazási magazin kiadója, a PPH Media, ahol a legfrissebb szakmai információkkal tartott előadást 7 cégvezető, tulajdonos, és értékesítési vezető.

  Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Elsőként Gerendai Károly videó és fotók vetítésével számolt be Kína elképesztő beruházásáról. A többszörös Michelin csillagos Costes éttermek tulajdonosa feltette a kérdést már az előadása címében: Bejön-e majd a magyaros gasztrokoncepció a kínai Costes-ben? Álmodj nagyot, tegyél rá egy lapáttal, és valósítsd is meg! mondattal lényegében meg is válaszolta.

 

Óriási méretek

Az Ocean Flower Island egy mesterséges szigetcsoport lesz, amely a dél-kínai Hainan sziget Yangpu nevű félszigetének nyugati részén gőzerővel épül, világszerte ismert neves építészirodák tervei alapján. Az Evergrande Csoport által megvalósuló projekt három független szigetből áll, amelyek összterülete 940 hektár, másfélszer nagyobb, mint a dubai Palm sziget.

 A szilva virágát formázó szigetcsoport 28 üzletfajtát foglal magában: lesznek nemzetközi konferencia- és kiállítási épületek, a vendéglátást szolgáló utcák, kulturális és művészeti tevékenységeket, szórakoztatásokat megvalósító intézmények, vásárlási lehetőségek százai, amfiteátrum, arborétum, tengeri és vizivilág park, esküvői kastély, filmművészeti központ, rekreációs helyszín, jégpálya, orfeum, és operaház  - hogy csak néhányat említsünk.

Egy 7 csillagos hotelben lakhat a vendég, de 58 felső kategóriás másikban is, vagy vásárolható saját tulajdon a 7000 lakás egyikéből.

 

  Fotó: www .oceanflowerisland.com

 

Magyar séf, hazai konyha

A beruházók 2 éve vették fel Gerendai Károllyal és a tulajdonos társaival a kapcsolatot Kínából, akik a 150 most épülő étterem üzemeltetőit keresték. A luxusszigeten nyolc gasztrosétány épül, ezek egyikén kap helyet a kínai Costes. A különböző építészeti stílusban készülő egységekből 50 a kínai, 50 az ázsiai, további 50 pedig nemzetközi közöttük - Közép-Európából egyedüliként - a Costes ízeit mutatja be a velencei gótikus stílusú vendéglátó komplexumban. Gerendai Károly elmondta: az ingatlanfejlesztő nagyvonalú ajánlattal, teljesen felszerelt üzlethelyiséggel várja Michelin-csillagos éttermét, pontosabban annak know how-jával üzemelő hasonmását.  A szokatlanul kedvező feltételekkel csábító felkérésre igent mondtak, így a világszenzációnak szánt szigetre épülő Costes látványtervein már dolgoznak. Az építkezés 2019 augusztusában indul.

A kétszintes épületben a vendégtér a földszinten, a konyha, a terasz és a séfasztal az emeleten kap helyet, és összesen 68 főt tudnak egyszerre kiszolgálni. A dizájn modern és letisztult, a falak Vasarely-képekkel díszítettek, míg a konyha természetesen a hazai ízeket tálalja majd, magyar séf vezetésével, a Costestől megszokott magas minőségben.

A sziget 160 milliárd RMB (24 milliárd USD) beruházásának befejezését és egyúttal a Costes étterem nyitását 2020 április elsejére tervezik.

Írta: Barna Judit

 

2019-06-30« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk