Virágba borult a Kemenes cukrászat - Készül a bejgli, a

Virágba borult a Kemenes cukrászat - Készül a bejgli, a mézes, a flódni, a pogácsa - Fejlesztés, Covid idején

Virágba borult a Kemenes cukrászat - Készül a bejgli, a mézes, a flódni, a pogácsa - Fejlesztés, Covid idején

 

 

 

Szerző: Elek Lenke

Fotó: Krénn Imre

 

Amikor 2019-ben, a Vámház körút 9-ben megnyílt a Kemenes cukrászda, még híre-hamva sem volt a vírusnak. Azóta is mindig telt házzal üzemel a hamar közkedveltté vált hely. Most is újdonság várja a vevőket, akik arra járnak: a mellette lévő üzlethelyiség és a bolt előtti oszlopok húsvétra virágba borultak.

Megállítani az embereket és mosolyt csalni az arcukra – ez volt az egyik célunk, válaszolta kérdésünkre a tulajdonos, Kemenes Edith - ugyanakkor szerettük volna rá felhívni a figyelmet, hogy felelősek vagyunk a környezetünkért, ezért a gyönyörű városért. A mellettünk lévő szomszédos épülethez tartozik egy üveges kirakatszerű helyiség, ahol régen egy takarékszövetkezet működött, és amiből a felújítás alatt egy koszos, betört üvegű, gazdátlan  szeméttároló lett. Ebből szerettünk volna egy tavaszi virágözönt varázsolni, egy kicsit enyhítve a mindnyájunkat nyomasztó lelki terhet. A tervezésben részt vett a Kruchió Design és Krénn Imre fotós is.

 

Milyennek ígérkezik az idei húsvét a tavalyihoz képest? 

A tavalyi időszak nagyon speciális volt, ahhoz nem lehet hasonlítani az idei évet. Akkor sokkolt mindenkit az addig soha nem tapasztalt bezártság, a " szabadságvesztés", félelem az akkor még ismeretlen vírustól. Ám mostanra magunkhoz tértünk, újra terveztünk mindent. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az ilyen körülményekre is legyünk felkészülve, több lábon álljon a cég. Építettünk a télen egy Desszertstúdiót a Vámház körúti cukrászda egyik különálló helységében, ahol profi körülmények között élményeket lehet megörökíteni, családi vagy baráti körben. De reklám filmet is forgattak már itt, sokak teljes megelégedettségére.

Februárban megnyílt az új zuglói üzletünk, sikeres a webshop-punk, növekedett a fagyasztott termékek és az ételek kiszállítása. Közben úgy döntöttünk, örömet is szeretnék nyújtani az arra sétálóknak, ezért is készültek a derűsebb percekre hangoló dekorációs ötletek. Jó lenne, ha ezt átvenné tőlünk más üzlet is.

 

 

 

 

A tavalyi nyár már gördülékenyebb volt?

Igen, beállt egy kiszámítható forgalom, az időnkénti szigorítások már nem annyira változtattak a vásárlói szokáson. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az összes munkatársamat meg tudtam tartani. Most is teljes létszámmal dolgozunk a húsvéti megrendeléseken. Idén több száz bejgli kérést is teljesítünk, de a klasszikusok, a zserbó, a mézeskrémes, a flódni, a vajas ropik, pogácsák is különösen nagy mennyiségben készülnek.

 

2021-04-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk