X. Virágos Félegyházáért

X. Virágos Félegyházáért

X. Virágos Félegyházáért

 

 

Szerző: Végh Nóra Judit

 

Jubileumát ünnepli idén a X. Virágos Félegyházáért mozgalom Kiskunfélegyházán, amely mára közösségformáló programmá nőtte ki magát a szép környezetet kedvelők körében. A felhívás azokat szólítja meg, akik a korlátok között is találtak az otthoni kertészkedésben örömöt, értéket, hasznos elfoglaltságot: a kertben, vagy akár a lépcsőházban és a lakásban. A szervezők szöveges kiegészítéssel ellátott fotókat várnak, amelyből a virággal díszítés folyamata és története is kiderül. Június 30-ig még lehet jelentkezni.

„A tíz évvel ezelőtt indult kezdeményezés hagyományt teremtett. A szervezők azzal a céllal hozták létre, hogy közösen szebbé tegyük Félegyházán a környezetünket” – mondta el Csányiné Pap Andrea, aki immáron hatodik éve a rendezvény fővédnöke. „Városunkban sok fejlesztés történt, közterületeink is épülnek-szépülnek, az önkormányzatnak és a lakosságnak is köszönhetően, hiszen nemcsak belső udvaraikat, hanem erkélyeiket és az utcafrontokat is rendezetten és esztétikusan tartják. Sok a zöldterület és a park is, amelyek gyönyörűen virágba borultak” – meséli.

A fővédnök arról is beszélt, a program évről évre összekovácsolja a közösséget, amire a mostani időkben különösen nagy szükség van. Arról is beszélt, hogy a járványhelyzet okozta elszigetelődés közben is próbálták megtalálni a pozitívumot, és az emberek többsége úgy érezte, végre jut ideje otthonának és kertjének ápolására. Ez látszik a pályázatokból is: a tavalyi évhez képest eddig majdnem ugyanannyi pályamunka érkezett be, amelyeket szakmai zsűri értékel. A program főszervezője a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. Tavaly kiemelkedően jó hangulatúra sikerült a díjátadó, amelyet a könyvtár belső udvarában tartottak és a formális szokásokon túllépve beszélgetős rendezvényre terveztek. Minden résztvevőt név szerint megemlítettek és röviden elmesélték a kivetített fotók történetét, amelyhez hozzá is lehetett szólni.

„Folyamatosan igyekszünk megújítani a programot. Idén jubileumot ünneplünk, és szeretnénk most egy kicsit elvonatkoztatni a versenytől. Nem első, második és harmadik helyezettet hirdetünk, inkább kiemelünk bizonyos kerteket, akár a belső tartalom, a megvalósítás módja vagy a hozzáfűzött történet miatt. Minden évben tartunk helyszínbejárást, amelyek alkalmával nagyon különleges dolgokat látunk és mindig érdekes és tanulságos történetekkel gazdagodunk. Már az izgalmas és inspiráló, ahogyan valaki a kertjéről beszél” – számolt be róla a fővédnök. Kiemelte: az is rendkívül fontos számukra, hogy kivel, mi történt az elmúlt egy évben, az elfoglaltságok ellenére is az ilyen kertlátogatások alkalmával megadják a módját egy alapos beszélgetésnek és a szép környezet élvezetének. A szervezést is úgy alakítják, hogy ne kelljen sietni, legyen idő egymásra, ez is a program része. „Az új pályázók régi ismerősként, a korábbi pályázók pedig már családtagként fogadnak bennünket” – osztotta meg örömmel. Azt is kihangsúlyozta, ha Félegyházán házi készítésű szörppel és süteménnyel kínálnak, azt muszáj elfogadni.

 

Még lehet jelentkezni! Határidő: 2020.06.30.

VÁRJUK – JELENTKEZZEN névvel, címmel, telefonszámmal ellátott jelentkezési lapon, max. 3 fotó beküldésével, 5-6 mondatos szöveges kiegészítéssel. Jelentkezni lehet a psvk@psvk.hu e-mailcímen, vagy a jelentkezési lap eljuttatásával a könyvtárba.

TÁJÉKOZÓDJON a  Félegyházi Közlönyben és a www.kiskunfelegyhaza.hu honlapon folyamatosan megjelentetett hirdetményekből.

SEGÍTÜNK technikai akadályoztatás esetén, a 70/453-3996-os telefonszámon jelezhetik azt, igyekszünk segíteni.

TERVEZZÜK a kertlátogatás megszervezését a lehetőségeknek megfelelően. A résztvevőket várhatóan szeptemberben szeretnénk egy személyes találkozásra hívni és MEGAJÁNDÉKOZNI – reméljük akkor már korlátozás nélkül.

 

 

2020-06-26« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk