A DZT elhalasztja a GTM 2020 rendezvényt 2021-re

A DZT elhalasztja a GTM 2020 rendezvényt 2021-re

A DZT elhalasztja a GTM 2020 rendezvényt 2021-re

 Fotó: DZT / Jens Wegener

 

Szerző: Salánki Szilvia

 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) krízismenedzsment csoportja a tegnapi napon a koronavírus villámgyors nemzetközi terjedésére tekintettel, illetve a nemzeti és nemzetközi hatóságok ajánlásainak figyelembe vételével úgy döntött, hogy a május 10–12. között Rostockban tervezett Germany Travel Mart TM (GTM) rendezvényt a jövő évre halasztja. A döntés szoros egyeztetés mellett született a Mecklenburg–Elő-Pomeránia Turisztikai Egyesülettel, aki a GTM idei házigazdája.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „A GTM a németországi beutazó turizmus legfontosabb értékesítési rendezvénye, amely az elmúlt 46 évben fontos szerepet kapott, mint különösen eredményes üzleti kapcsolati és szerződéskötési platform a nemzetközi utazási szakma key account menedzserei és a német kiállítók között. De a több mint 1000 résztvevő biztonsága elsőbbséget élvez. Több mint 45 ország nemzetközi résztvevői már előzetesen 20 ezer megbeszélt személyes tanácsadásra foglaltak időpontot. A személyes kapcsolat és párbeszéd a GTM legfontosabb eleme.”

Harry Glawe, Mecklenburg–Elő-Pomeránia gazdasági, munkaügyi és egészségügyi minisztere további magyarázattal szolgált: „Ez a rendezvény óriási jelentőséggel bír Mecklenburg–Elő-Pomeránia számára, különösen a nemzetközi ismertségére mint üdülési úticél. Ezért minden résztvevő hónapok óta különös figyelemmel készül rá. Nagyon örülünk, hogy szövetségi államunk jövőre házigazda lehet. Nagyon jó hír, hogy Rostock és Schwerin továbbra is a GTM vonzó rendezvényhelyszínei lesznek.”

Tobias Woitendorf, Mecklenburg–Elő-Pomeránia turisztikai szövetségének ügyvezetője szerint: „Célunk volt, hogy Mecklenburg–Elő-Pomerániának a GTM 2020 rendezvénnyel nemzetközi szinten erősebb hálózatot építsünk. Ebből a szempontból rettenetesen sajnáljuk a GTM elhalasztását, ugyanakkor szükséges lépés is. Így minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy Mecklenburg–Elő-Pomerániát vendéglátóként a GTM 2021 rendezvényen az úticél Németország különösen vonzó desztinációjaként prezentáljuk.”

 

Alternatív virtuális piactér GTM 2020

A DZT jelenleg a fizikai szintű GTM alternatívájaként egy digitális piacteret épít ki a német utazási szakma meghívott trade-partnerei és potenciális üzleti partnereik számára, akik jelentkeztek a workshopon való résztvételre.

Petra Hedorfer így nyilatkozott: „Messze menőkig tisztában vagyunk az olyan értékesítési rendezvények, mint a GTM személyes kapcsolatainak fontosságával. Ugyanakkor átfogó know-how áll a rendelkezésünkre a digitális marketing koncepciói és megvalósítása terén. Ezzel az infrastruktúrával 2020-ban is egy hatékony platformot fogunk létrehozni, hogy összekapcsoljuk a német turisztikai vállalkozásokat és a nemzetközi utazási szakmát. A jelenlegi nehéz helyzetben szorosan együttműködünk a nemzetközi szakmával. A DZT külföldi képviseletein dolgozó értékesítő kollegáink most különösen sok tanácsadói beszélgetésben válaszolják meg a németországi aktuális helyzettel kapcsolatos kérdéseket. A DZT világszerte több mint 5 ezer utazásszervezővel dolgozik együtt.”

Az elbizonytalanított vevők és a jelentős foglalási számcsökkenés a németországi középosztálybeli vállalkozásokat komoly gazdasági erőpróbára teszi. A nemzetközi utazásszervezőkkel és az online utazási irodákkal szorosan együttműködve a DZT turisztikai partnereivel már most tanácskozik a regenerációs eljárásokról.

Petra Hedorfer záró szavai pedig: „Meggyőződésem, hogy az úticél Németország márka fénye, amelyet az üdülővendégek és az üzleti utazók körében élvez, nehéz időkben is fennmarad. Köszönettel tartozom a Mecklenburg–Elő-Pomerániában lévő partnereinknek a különlegesen kiemelkedő szakmai előkészületekért és örömmel készülök egy jövő évi sikeres GTM-re.”

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 31 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: www.germany.travel/presse

2020-03-13« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk