A Német Turisztikai Hivatal German Design Award kitüntetést kap a „Falomlási-kampányáért”

A Német Turisztikai Hivatal German Design Award kitüntetést kap a „Falomlási-kampányáért”

A Német Turisztikai Hivatal German Design Award kitüntetést kap a „Falomlási-kampányáért”

Fotó: Philip Kaschel

 

 

Szerző: Salánki Szilvia

 

A Formálási tanács (Rat für Formgebung) kitüntette a Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2019-es évi „30 éve omlott le a fal” digitális kampányát a híres German Design Award 2021 díjjal. A szakmai zsűri az „Úticél Németország nagyhatású akcióját 30 évvel a fal leomlása után” a Special Mention-kitüntetéssel díjazta az Excellent Communications Design – Integrated Campaigns and Advertising kategóriában.

Az „Úticél Németország – 30 évvel a fal leomlása után” kampány középpontjában egy egész Németország turisztikai kínálatát átfogó reprezentatív összefoglaló állt, amely az újraegyesítés óta eltelt 30 évben folyamatosan nőtt és egyre feljebb kúszott a nemzetközi vendégek közkedveltségi skáláján. A kampány magjához tartozott 10 ország 20 véleményvezérének (Influencer) élő beszámolója, akik 2019. július és szeptembere között 20 németországi helyszínt fedeztek fel és erről beszámoltak Instagram-csatornájukon. Annak érdekében, hogy ezek a történetek hosszú távon elérhetőek maradjanak, a DZT saját weboldalán Story Wall falat hozott létre a véleményvezérek számára.

Összesen 389 cikk született világszerte, amelyek 88,7 millió megjelenést és kereken 720 ezer kattintást eredményeztek.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint: „A German Design Award visszatükrözi a nemzetközi marketingünk sikeres fokuszálását a digitális kommunikációs eszközökre. A Covid-19 kihívásokkal teli időszakában pont, hogy kiemelten fontos a folytonos és minőségi márkafellépés. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a közösségi médiában való aktivitásunk nem csak sok embert ér el, hanem vizuális szempontból is mércét állít fel.”

 

Háttéranyag a média számára:

A Formálási tanács (Rat für Formgebung) 2012-ben létrehozott German Design Award díjja világszerte az egyik legelismertebb dizájn-versenye, amely a szakmai körökön kívül is nagy hírnévnek örvend. A Special Mention-kitüntetés a konzekvens dizájnkoncepció és megvalósításának elismerése. 

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 31 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: www.germany.travel/presse

 

2020-10-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk