A DZT a 2019-es ITB kapcsán 8. alkalommal rendezi meg az Akadálymentes Turizmus Napját

A DZT a 2019-es ITB kapcsán 8. alkalommal rendezi meg az Akadálymentes Turizmus Napját

A DZT a 2019-es ITB kapcsán 8. alkalommal rendezi meg az Akadálymentes Turizmus Napját

 Fotó: DZT / Alexander Schlotter

 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2019. március 8-án pénteken a „Tourismus für Alle Deutschland e.V.” szervezettel közösen nyolcadik alakommal rendezi meg a City Cube Berlinben az Akadálymentes Turizmus Napját. Idén a kiemelt központi téma a „célcsoport-specifikus kínálat és ami ezen felül van”.

Thomas Bareiß, a Gazdasági és Energiaügyi minisztérium parlamenti államtitkára és a Német Szövetségi Kormány (Bundesregierung) turizmusügyi megbízottja, valamint Jürgen Dusel, a Német Szövetségi Kormány fogyatékkal élő emberekért felelős megbízottja a rendezvény keretén belül üdvözlik majd a résztvevőket.

Keynote-előadóként Victor Calise, Commissioner Mayor's Office for People with Disabilities New York, tart beszédet a „Working to make New York City the most accessible city in the world” témában („Azon dolgozunk, hogy New York City legyen a legelérhetőbb város a világon”).

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „Az akadálymentes kínálat sokszínűsége lehetővé teszi, hogy akár testi, akár kognitív fogyatékkal élő embertársaink is felfedezhessék az úticél Németországot. Ez tovább erősíti pozíciónkat a nemzetközi versenyben. Az akadálymentes kínálat szolgáltatási minőségének előnyét minden utazó élvezi. Az Akadálymentes Turizmus Napja kiváló lehetőség arra, hogy a szakma legjavának részvételével az eddig elért sikerekről és a jövő kihívásairól beszélgessünk.” 

Dr. Rüdiger Leidner, a „Tourismus für Alle Deutschland e.V. (NatKo)” igazgatósági elnöke szerint: „Az Akadálymentes Turizmus Napja ezen felül egy jó példa az ENSZ fogyatékossági jogok konvenciójának megvalósulására a kormány projektjeinél. Mind az Akadálymentes Turizmus Napjának fenntartható finanszírozása, mind pedig az ezen a napon bemutatott projektek – mint például az „Utazás mindenki számára” – azt mutatják, hogy az ENSZ fogyatékossági jogok konvenciójához előirányzott részvétel a fogyatékosok önsegélyező szervezetei részéről az akadálymentesség fejlesztésének projektjeiben csak a pénzügyi előfeltételek megteremtésével lehetséges.”

A DZT a Deutsche Bundestag határozata alapján sorban hatodik alkalommal felelős a szakmai rendezvény megszervezéséért. A rendezvény támogatói a „Barrierefreie Reiseziele in Deutschland” munkaközösség (Akadálymentes úti célok Németországban), a „Tourismus für Alle” tartományi munkaközösség (Turizmus mindenki számára), illetve a Messe Berlin.

Részletes információk a németországi akadálymentes utazási ajánlatokkal, illetve az Akadálymentes Turizmus Napjának aktuális programjával kapcsolatban online a www.germany.travel/tdbt  oldalon találhatók.

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: www.germany.travel/presse

2019-02-20« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk