A DZT hatodik közép-európai workshopja Halléban

A DZT hatodik közép-európai workshopja Halléban

A DZT hatodik közép-európai workshopja Halléban


 

Budapest, 2016. október 14. – A Német Turisztikai Hivatal (DZT) október 16–17. között a nemzetközi utazási szakma 100 képviselőjét fogadja a 6. közép-európai workshopon (Zentraleuropa-Workshop, ZEW) Halléban (Saale). A résztvevők, köztük 70 vásárló és 27 médiaképviselő 14 közép-európai országból érkeznek: Ausztria, Lengyelország, Csehország, Románia, Magyarország, Szlovákia, Bulgária, Szlovénia, Horvátország, Ukrajna, Oroszország, Szerbia Bosznia-Hercegovina és Montenegró.

A ZEW magja a Händel-csarnok nagytermében megrendezett workshop, ahol 30 németországi turisztikai vállalkozás mutatja be aktuális termékeit és szolgáltatásait. A kiállítók és a vásárlók tapasztalatot cserélhetnek a trendekről, a küldőpiaci keresletről és a németországi turisztikai kínálatról, üzleti kapcsolatokra tehetnek szert, illetve kiépíthetik hálózatukat. A DZT a keretprogramon belül szemináriumokat is kínál a német kiállítók számára.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint: „A ZEW értékesítési platformként az elmúlt öt évben rendkívül hozzájárult ahhoz, hogy még jobban feltárjuk Közép-Európa és Dél-Kelet-Európa növekvő piacait. Idén január és július között csupán a Szövetségi Statisztikai Hivatal által feljegyzett résztvevő országok vendégeinél majd 6,9 millió vendégéjszakát regisztráltunk. Ebben az időszakban ezen országok közül többen átlagon felüli növekedést mutatnak az európai küldőpiaccal való összehasonlításban, ilyen például Lengyelország (plusz 5 százalék), Románia (plusz 3,9 százalék), Szlovákia (plusz 15,4 százalék), Horvátország (plusz 12 százalék) és Ukrajna (plusz 15,3 százalék).  Egy külön ezekre a piacokra kidolgozott tervvel tovább szeretnénk stabilizálni és növelni a vendégéjszakák számát a növekedéssel kecsegtető piacokon.”  

Stefan Voß, a Stadtmarketing Halle (Saale) GmbH ügyvezetője szerint: „Szász-Anhalt a reformáció jubileuma miatt a jövő évben fokozottan a nemzetközi figyelem középpontjába kerül – számunkra ez egy kiváló alkalom, hogy a közép-európai workshop vendéglátóiként bemutassuk városunk és régiónk turisztikai sokszínűségét az utazási szakma döntéshozóinak.”

A szakmai vásárlók a pre-convention túrák keretein belül a workshop előtt részletesen megismerkedhetnek a Berlintől Dessaun és Wörlitzen keresztül Halléig található UNESCO világörökségi helyszínek turisztikai kínálatával. A médiaképviselők a Freiburg/Saale, Naumburg, Querfurt és Eisleben útvonalon gyűjtenek turisztikailag fontos információkat a régióról.

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen:

Fotó: DZT / Dapeng

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk