A DZT közösen a Beethoven Jubileumi Társasággal

A DZT közösen a Beethoven Jubileumi Társasággal

A DZT közösen a Beethoven Jubileumi Társasággal

 Fotó: DZT/Jens Wegener

 

Németország és az egész világ 2020-ban Ludwig van Beethoven 250. születésnapját ünnepli. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) a mai napon Berlinben az ITB vásáron megkötötte együttműködési szerződését a Beethoven Jubiläums Gesellschaft mbH társasággal a jubileum külföldi marketingjének közös kivitelezésének érdekében.

A DZT 2020-ban nemzetközi tematikus kampányt folytat a Beethoven-jubileum kapcsán: ennek keretén belül több mint 50 piacon releváns tartalmakat publikál és részletekbe menő aktivitásokat tervez a meghatározott kiemelt küldőpiacokon.

A közhasznú Beethoven Jubiläums Gesellschaft társaságot, a Beethoven Haus Alapítvány leányvállalatát a Szövetségi Kormány, Észak-Rajna–Vesztfália, a Rajna-Sieg-Körzet és Bonn városa finanszírozza. Feladata, hogy a jubliemi évet, mint eseményt nemzetközi kisugárzású regionális gyökerekkel rendelkező rendezvényként szervezze, támogassa és koordinálja.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatósági elnöke így nyilatkozott az együttműködési szerződés aláírásának okán: „Alig létezik még olyan nemzetközi kisugárzással rendelkező művész, mint Ludwig van Beethoven: zseniális zeneszerző, virtuóz előadó és korszakának kritikus szellemisége volt. A DZT a Beethoven-kampánnyal további digitális fénypontokat kínál a kulturális utazások piacvezetőjeként Európában. A virtuális valóság a nemzetközi vendégeknek egyszeri lehetőséget kínál arra, hogy Beethovennel élőben a zongorán négykezesben játszák el a 9. szimfónia részleteit.”

Ralf Birkner, a Beethoven Jubiläums Gesellschaft mbH gazdasági igazgatója szerint: „A DZT-vel való együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy a 2020 Beethoven jubileumi évet sokszínű programjával nem csak a belföldi, hanem a nemzetközi piacon is bemutathassuk. Ezáltal a régión túlmutató vonzerőre tehetünk szert és a Beethoven-felfedezőévet Bonn városában és Észak-Rajna–Vesztfália határain túl is ismertté tesszük.”

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 31 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: www.germany.travel/presse

 

A Beethoven Jubiläums Gesellschaft mbH társaságról

A Szövetségi Parlament, Észak-Rajna–Vesztfália, Bonn városa és a Rajna-Sieg-Körzet azzal bízta meg a közhasznú Beethoven Jubiläums Gesellschaft társaságot, hogy Ludwig van Beethoven 250. születésnapját nemzetközi kisugárzású nemzeti rendezvényként koordinálja, szervezze, illetve a megvalósulást regionális gyökerekkel lássa el. A Beethoven Jubiläums Gesellschaft tevékenységével Beethoven életművét közvetíti, erősíti az innovatív projekteket és fenntarthatóságot hoz létre messze 2020-on túl.

További információk itt találhatók: www.bthvn2020.de

2019-03-18« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk