A DZT nagy eredménnyel zárta a nürnbergi GTM-et

A DZT nagy eredménnyel zárta a nürnbergi GTM-et

A DZT nagy eredménnyel zárta a nürnbergi GTM-et


A Német Turisztikai Hivatal (DZT) nagyon jó visszhangot könyvelt el a 43. Germany Travel MartTM (GTM) rendezvény bel- és külföldi résztvevőinél. A kétnapos workshop zárásaként a DZT egy helyszíni felméréssel nézte meg az értékesítési rendezvény sikerét a német kiállítóknál: eszerint 18 százalékuk először mutatta be kínálatát a GTM-en, 82 százalékuk legalább másodszorra vett részt, több mint 50 százalékuk pedig több mint tízedszerre képviseltette magát a rendezvényen. A résztvevők 94 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett volt a résztvétellel, 88 százaléka jelezte szándékát, hogy 2018-ban is részt vesz majd a GTM-en.

A BAYERN TOURISMUS Marketing GmbH (by.TM) és a Congress- und Tourismus-Zentrale Nürnberg közösen voltak 2017. május 7–9. között a GTM vendéglátói. A németországi beutazás legfontosabb B2B-platformján a nemzetközi utazási szakma kereken 500 szakembere, döntéshozója, illetve a legfontosabb küldőpiacok szakmai újságírói szereznek információkat a legújabb trendekről, fejlődésekről és a németországi turisztikai termékekről. A Messe Nürnberg területén megrendezett kétnapos workshopon a hotelszakma, a közlekedés, illetve a helyi és regionális turisztikai szervezetek kereken 330 kiállítója mutatta be a nemzetközi szakmai látogatóknak kínálata minőségét és sokszínűségét. Emellett az online Networking Tool segítségével kereken 19 ezer időpont került előzetes lefoglalásra. Ebben az évben a kiállítók különösen értékelték az zökkenőmentes lebonyolítást, illetve a helyszíni szervezői támogatást. Szintén pozitív értékelést kapott a tömegközlekedési eszközök használata.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke a GTM zárásánál így nyilatkozott: „Bajorország és Nürnberg városa az akadálymentes lebonyolítással és a nagyon szimpatikus személyes hangulattal professzionális keretet biztosítottak a GTM-nek. Az úticél Németország ezáltal kiemelkedően prezentálhatta magát: minden szervezőnek és a számos segítőnek is köszönöm a munkáját.”

Idézet Jens Huwaldtól, a by.TM ügyvezetőjétől: „Nagy megtiszteltetés volt számunkra a kiemelkedő lehetőség, hogy Németország első számú úticélját bemutathattuk több mint 50 nemzet utazásszervezője és médiaképviselője számára. Bajor partnereinktől tudjuk, hogy Nürnbergben rengeteg üzlet jött létre és örülünk a számos tweetnek, posztnak és beszámolónak, amelyek világszerte még népszerűbbé tették Bajorországot mint úticélt.”

Yvonne Coulin, a Congress- und Tourismus-Zentrale Nürnberg ügyvezetője szerint: „Nürnberg lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa a nemzetközi utazási szakma és a szakmai újságírók számára, hogy milyen turisztikai potenciállal rendelkezik. Minden nürnbergi és Frank-régióbeli partner számára nagy öröm és megtiszteltetés volt, hogy 2017-ben a GTM vendéglátója lehetett.”

Modern rendezvényszervezés: kommunikáció a közösségi médiában és zöld rendezvény

A DZT annak érdekében, hogy a rendezvény minél szélesebb körben elérhetővé váljon, idén ismét bevonta kommunikációjába a közösségi média csatornáit. A DZT Twitter-felületén május 6–9. között 342 tweetet tett közzé és kereken 150 ezer oldalletöltést ért el a gbntlive csatornán.

Az idei GTM – ugyanúgy, mint az előző években – ismét zöld rendezvényként került lebonyolításra. A GTM 2017 koncepciója már megkapta a Green-Note minőségi jelzést.

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: 

Fotó: DZT

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk