A nyárias időjárás jó hatással volt a beutazásra

A nyárias időjárás jó hatással volt a beutazásra

A nyárias időjárás jó hatással volt a beutazásra

Fotó: DZT / Francesco Carovillano

 

 A hosszú és napos nyári időszak tovább erősítette az úticél Németország népszerűségét üdülési desztinácóként – így a németországi beutazó turizmus 2018-as eredménye számára már a harmadik negyedév végén egy következő rekord várható.

Január és szeptember között a Szövetségi Statisztikai Hivatal részletes adatai alapján 68,1 millió külföldi vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, ez 2,8 millióval haladja meg az előző év ugyanezen időszakának eredményét és 4,3 százalékos növekedést jelent.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „Az egész üdülési szezon alatt kitartó nyárias, napos időjárás megnövelte az úticél Németország vonzerejét üdülési desztinációként, míg az erős gazdasági keretfeltételek a fontos küldőpiacokon szintén hozzájárultak az utazási kedv növekedéséhez. Ehhez hozzájön az úticél Németország erős pozícionálása a nemzetközi versenyben: a GfK Anholt Nation Brands Index első helyén és a World Economic Forum Global Competitiveness Indexének harmadik helyén Németország áll. Nagy figyelmet keltő kampányainkkal együtt ezek nagyon jó feltételek, hogy 2018-ban sorban a kilencedik rekorderedményt érjük el.”

Küldőpiac Európa: stabil teljesítmény növekedéssel keleten és dél-keleten

Európa a legnagyobb volumennel rendelkező küldőrégióként a harmadik negyedév végéig négy százalékos növekedéssel járul hozzá a beutazás pozitív mérlegéhez: itt mindenekelőtt a kelet-európai országok és a Balkán-államai generálnak átlagon felüli fejlődési rátákat. 

Tengerentúli piacok: Amerika dinamikusan növekszik

Az interkontinentális piacok változó képet mutatnak: az ázsiai erős növekedés kicsit lassul 3,3 százalékkal, míg Amerika igen dinamikus fejlődést mutat 6,2 százalékos növekedéssel.

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: www.germany.travel/presse

2018-12-04« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk