DZT arany partnere az „UNWTO Year of Sustainable Tourism for Development 2017” évnek

DZT arany partnere az „UNWTO Year of Sustainable Tourism for Development 2017” évnek

DZT arany partnere az „UNWTO Year of Sustainable Tourism for Development 2017” évnek

 

 

Az UNWTO világturisztikai szervezet az Egyesült Nemzetek közgyűlésének megbízásából koordinálja az „International Year of Sustainable Tourism for Development” nemzetközi évének lebonyolítását. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) arany partnere ennek az UNWTO-évnek, és felhasználja a lehetőséget arra, hogy Németországot a példás fenntartható turisztikai kínálatok és szolgáltatások úti céljaként pozícionálja a nemzetközi mezőnyben.

A tematikus év kezdetén a DZT elindította új microsite-ját a „Fenntartható utazás Németországban” témában a  oldalon.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „Az utazások megnövekedett száma, a klímaváltozás és a felhasználók igényeinek folyamatos növekedése miatt a fenntartható ajánlatok létfontosságúak egy desztináció jövője szempontjából a nemzetközi versenyben. Ezért az úticél Németország márkamagjában célzottan ültetjük el a fenntarthatóság aspektusát.”

A microsite 17 nyelven összefogottan képezi le a „Fenntartható utazás” információit a teljes turisztikai értéklánc mentén. A témák többek között a Klímabarát utazás busszal, vonattal és tömegközlekedéssel, Szállások, Gasztronómia, Hagyományok és népszokások a skanzenekkel, UNESCO-világörökségek, Slow Travel és természeti tájak, Zöld városok beleértve az upcycling, a wellness/gyógyfürdők kategóriát, Akadálymentes utazás és Zöld meetingek.

A felhasználók egy interaktív Németország-térképen kereshetik meg a tanúsítvánnyal rendelkező fenntartható szállásokat – az egyszerű EcoKempingektől a csillagos hotelekig. A tanúsítvány kiválasztása Eco-Trans szakértők által történik a szövetségi államok marketingszervezeteivel együttműködésben. A megkapó képek, slide-showk és videók az eredetiség élményét adják, a mobil eszközökre történő folyamatos optimalizálás pedig támogatja a felhasználóbarát megoldásokat az utazás megszervezésénél és útközben.

A DZT rendszerezetten fel- és kiépítette kompetenciáját a fenntarthatóság témában, tudását különböző formákban partnerei rendelkezésére bocsátja és összeköti kompetenciáit saját hálózatán belül. Egy három oszlopon alapuló stratégia keretén belül a DZT részt vesz a konkrét fenntartható ajánlatok és projektek fejlesztésében, mint például a fenntartható turisztikai desztinációk versenyén vagy a „Fenntarthatóság a németországi turizmusban” vezérfonalának kidolgozásában.

A második oszlop a kommunikációs stratégia – ezzel a DZT elülteti a fenntarthatóság aspektusát a márka magjában. A DZT folyamatosan bemutatja az úticél Németország elért magas standardját nemzetközi workshopokon és konferenciákon. A belső fenntarthatósági indítvány mint harmadik oszlop konzekvensen optimalizálja a DZT aktivitásait ökológiai ökonómiai és szociális szempontokból, illetve a belső munkafolyamatokat is.

A németországi beutazás legnagyobb értékesítési rendezvényét, a GTM-et a DZT 2012-óta zöld meetingként rendezi meg. A DZT eredményei leellenőrizhetőek a Green Globe tanusítvány, az Ökoprofit-vállalat Frankfurt elismerés által, illetve a német kormány által támogatott energiahatékonyság-hálózat részeként.

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen:

Fotó: DZT / Christof Herdt

   
2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk