Először 80 millió nemzetközi vendégéjszaka

Először 80 millió nemzetközi vendégéjszaka

Először 80 millió nemzetközi vendégéjszaka


Németország beutazó turizmusa a 2016-os évet sorban a hetedik rekordereményével zárja: A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint december végéig 80,8 millió nemzetközi vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező német szálláshelyek – ez egy százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakának számait.

Iris Gleicke, a kormány turisztikai megbízottja és Gazdasági és Energiaügyi Szövetségi Minisztérium parlamenti államtitkára így nyilatkozott: „Az úticél Németország a külföldi vendégek körében továbbra is nagy népszerűségnek örvend. A beutazó turizmus sorban hetedik alkalommal dönt rekordot, ez is mutatja, hogy milyen erős a turisztikai gazdaságunk. A tolerancia és a világra való nyitottság alapkövetelmény a siker érdekében. Nem engedjük, hogy a hangos idegengyűlölők elrontsák országunk jó hírét!”

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke szerint: „A 2016-os év kiemelkedő kihívásai, mint a gazdasági faktorok, köztük a Brexit-tematika vagy a nagy volumennel rendelkező küldőpiacok recessziója, illetve a biztonsági aspektus, például a terrortámadásoktól való félelem 2017-ben is témák lesznek. De az úticél Németország mint márka erős pozícióval rendelkezik. Kiemelkedő tulajdonságainkkal – mint a turisztikai látványosságok, a kiváló infrastruktúra, az erős szolgáltatás-orientáltság és a kiváló ár-érték-arány – ebben az évben is megmérkőzünk az úticélok nemzetközi versenyében.”

A magyarok utazási kedve Németországba továbbra is töretlen. A 2016-os év második felének új németországi légi járatnyitásainak köszönhetően, november hónapban több mint 10%-kal, december hónapban pedig közel 8 %-kal több éjszakát töltöttek honfitársaink Németországban mint az előző év hasonló időszakában. Ez így összesen egész évre több mint 707 ezer vendégéjszakát jelent. A 2017-es témaév – „Luther 2017” új perspektívákkal ismerteti meg a német kultúra, művészet, építészet és zene kedvelőit.

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen:

Fotó: DZT/Wolfgank Scholvien,

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk