Erős érvek Németország mint természeti és aktív úticél mellett

Erős érvek Németország mint természeti és aktív úticél mellett

Erős érvek Németország mint természeti és aktív úticél mellett

 Fotó: DZT / Axel Brunst

 

 

Szerző: Salánki Szilvia

 

Az üdülési célú turizmus szorosan hozzátartozik a márkamaghoz – nagyon jó pozíció a versenyben – a fontos küldőpiacok átlagon felüli kereslete – Németország mint fenntartható úti cél

 

A természet és a pihenés szorosan hozzátartozik az úticél Németország márkamagjához, ez pedig visszatükröződik az érintetlen természeti tájak kivételesen széles kínálatában is. Egyre több külföldi turista választ azon opciók közül, hogy aktívan felfedezze a tengerpartokat, hegyeket és az üdülőterületeket. Ezáltal Németország 2019-ben a második helyen végzett az európai utazók kedvelt természeti úticéljainak listáján.

 

Nagyon jó helyezés az európai versenyben

Az IPK International adatai alapján 2019-ben az európaiak összes üdülési célú utazásának 16 százaléka természetközeli üdülés volt. A németországi beutazás számára különösen fontos küldőpiacokon átlagon felüli az érdeklődés a természeti és aktív üdülések iránt: így a Hollandiából Németországba utazók körében 32 százalék, a lengyel utazók körében 21 százalék és a svájci utazók körében 19 százalék volt a természeti és aktív üdülések piaci része.  

A Szövetségi Statisztikai Hivatal szerint a külföldi vendégéjszakák közül Németországban minden ötödik vidéki területeken realizálódik (a kevesebb mint 10 ezer lakossal rendelkező községekben). Az elmúlt tíz évben (2010–2019) ez a piaci szegmens 23,2 százalékkal nőtt.

Németországban 2019-ben az összesen majd 90 millió külföldi vendégéjszaka kicsit több mint öt százalékát (4,7 millió) kempingekben regisztrálták. Az elmúlt tíz évben a külföldi vendégéjszakák száma a németországi kempingekben 22 százalékkal növekedett.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „A koronavírus-krízis által megváltozott Németország vendégeinek értékorientációja: mivel a természetben való üdülés rizikószegény, így megnőtt iránta a kereslet. Ennek megfelelően még erősebben fejlesztjük a fenntarthatóságot a minőségi turizmusban, a természetközeli üdülésben és az aktív pihenésben, hogy ezáltal is tovább erősítsük Németország pozícióját mint jövőbe mutató (fel)üdülési úticél.”

 

Erős érdeklődés a nemzetközi turisták körében

A Qualitätsmonitor Deutschlandtourismus (2015. május–2020. április) adatai alapján a külföldi vendégek 28 százaléka dönt Németország mint úticél mellett a „Tájak és természet” fontossága miatt. Ezáltal ez az aspektus a negyedik helyen áll a döntési kritériumok listáján. 

A külföldi természetközeli üdülést választó vendégek 47 százaléka autóval érkezik Németországba. Átlagéletkoruk 42,7 év, több mint háromnegyedük partnerükkel és 14 százalékuk 14 év alatti gyermekekkel érkezik az országba. 

 

Németország mint fenntartható úticél

A Sustainable Development Goals-Index (SDG) felmérésben, amely 190 ország fenntarthatósági eredményeit képezi le nemzetközi összehasonlításban, Németország jelenleg a hatodik helyen áll. Az ökonómia, ökológia és a közösségi felelősségvállalás együttese képezi azon fenntarthatósági kezdeményezés magját, amely által a DZT megvalósítja az úticél Németország turisztikai értékesítésének jövőbeli esélyeit.

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 31 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: www.germany.travel/presse

 

2020-08-31« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk