Németország turizmusa virágzik

Németország turizmusa virágzik

Németország turizmusa virágzik

Fotó: Caspar Diederik / DZT

 

A németországi beutazó turizmus 2017. első félévében erőteljesen növekedett: június végéig, a Szövetségi Statisztikai Hivatal az előzetes adatok alapján 36,7 millió nemzetközi vendégéjszakát számolt a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken. Ez 1,2 millióval több az előző év ugyanezen időszakához képest és 3,4 százalékos növekedésnek felel meg.

Az úticél Németország a magyar vendégek körében is népszerűbb, mint valaha: csupán júniusban 9 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma (68 931 vendégéjszaka), 2017. január és június között pedig 359 769 magyar vendégéjszakát jelentettek, amely 7,8 százalékos növekedésnek felel meg a féléves mérlegben. „Az előző év ugyanezen időszakának eredményét több mint 26 ezer vendégéjszakával múltuk felül, amely mutatja, hogy az úticél Németország a magyar küldőpiacon vonzó úticélként nagy népszerűségnek örvend” – mondja Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetője.

„A »Luther 2017 – 500 éves a reformáció Németországban« tematikus év keretén belül számos kampányt és akciót valósítottunk meg részben németországi partnerekkel a magyar piacon – Németország mint kulturális úticél ebből számos városban és régióban profitál” – magyarázza Czeiszing Miklós a pozitív eredményt.

Fejlődés a német városokban, illetve a vidéki régiókban

A Magyarországból a német metropoliszokba irányuló városi turizmus ismét fejlődő ágon van: a főváros Berlin 33,4 százalékos növekedéssel a dobogó legfelső fokára lépett (32 549 vendégéjszaka). Különösen örömteli fejlődést jelentett Drezda (+60%) és Hamburg (+16,2%) is.

Az idei év első hat hónapjában Szászország számít a fejlődés egyik legerősebb motorjának (+24,8%) a magyar vendégéjszakák terén. Észak-Rajna–Vesztfália is átlagon felüli növekedést mutat, Németország ezen nyugati szövetségi állama 9 százalékos fejlődést jelentett. 

„Az úticél Németország turisztikai kínálatának sokszínűségével, jó elérhetőségével, kiváló infrastruktúrával, illetve egy erős szolgáltatás-orientáltsággal és nem utolsó sorban kiváló ár-érték-aránnyal különösen közkedvelt úticél a magyar utazók körében” – teszi hozzá zárásul Czeiszing Miklós.

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát.

Fotó: Caspar Diederik / DZT

2019-03-18« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk