Világörökség a világhálón

Világörökség a világhálón

Világörökség a világhálón

 

Budapest, 2014. június 13. – A legújabb bloggerprojekt „Time Travel by Train – The 38 UNESCO World Heritage Sites in Germany” („Időutazás vonattal – A 38 UNESCO világörökségi helyszín Németországban”) keretén belül a Német Turisztikai Hivatal (DZT) a Deutsche Bahnnal (DB) és a Deutsche Jungendherbergswerkkel (Német Ifjusági Szállások Szövetésge – DJH) közösen németországi körutazásra küldi Michael Turtle-t, az ismert utazási bloggert. Az utazás „kihívásként” épül fel, hiszen Michael Turtle egyetlen hónap leforgása alatt látogatja végig mind a 38 UNESCO világörökségi helyszínt. „A professzionálisan felépített bloggerprojektek a nemzetközi közösségi média-tevékenységünk és az ehhez kapcsolódó nemzetközi tematikus kampányok tartalmi menedzsmentjének központi elemét képezik. Ezáltal célcsoportspecifikus tartalmat generálunk, illetve elérést a www.germany.travel/unesco kampányoldalunknak” – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

Világörökségi helyszíntől világörökségi helyszínig

Az UNESCO bloggerprojekt 2014. június 18-án kezdődik Füssenben, a vonatozós világörökségi utazás záróakkordja pedig Aachen, a dómváros meglátogatása lesz 2014. július 17-én. „A vasút kiemelkedő közlekedési eszköz, ha stressz mentesen és kedvező áron szeretnénk felfedezni az úticél Németországot. Ezt a tényt kiválóan bizonyíthatjuk a bloggerprojekttel: azon ügyfelek, akik saját németországi UNESCO-túrára indulnának, kényelmesen lefoglalhatják jegyeiket a  oldalon” – magyarázza Kalle Greven, a DB Vertrieb GmbH Business Partner vezetője.

Michael Turtle a 38 UNESCO világörökségi helyszínt érintő utazása során ifjusági szállásokon alszik majd. „Ismét nagyon örülünk, hogy partnerként jelen lehetünk ennél az izgalmas bloggerprojektnél, és a DZT-vel, illetve a Deutsche Bahnnal közösen minőségi tartalmat generálhatunk sokszínű kínálatunknak” – hangsúlyozza Bernd Dohn, a Deutschen Jugendherbergswerk ügyvezető igazgatója.

A blogger németországi utazása során használja majd a DZT „Világörökség-alkalmazását”, amelyet külön a 2014-es tematikus év, az „UNESCO-világörökségek – fenntartható kulturális és természeti turizmus” kampányához fejlesztettek ki. Az alkalmazás segítségével Michael a helyszínen kap információkat a világörökségi helyszínekkel kapcsolatban, illetve beépíti utazásába az alkalmazás által javasolt  útvonalrészeket.

 

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti "turisztikai testülete", székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: 

2017-12-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk