Huszáros hétvége a Skanzenben

Huszáros hétvége a Skanzenben

Huszáros hétvége a Skanzenben

 Fotó: Scanzen

 

 

 

Petőfi Sándor népmesei hőse, János vitéz alakja elevenedik meg a Skanzenben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén.

 

március 14-15.

 

Visszavágtázhatnak a látogatók János vitéz mesevilágába, ahol megismerhetik a huszárok mindennapjait, megkóstolhatják Kukorica Jancsi kedvenc ételét. A gyerekek készíthetnek vesszőparipát és huszárcsákót, ólomkatonákkal terepasztalon játszhatják újra a szabadságharc csatáit és kézbe vehetnek eredeti huszárszablyákat is. A lányok haját nemzeti színű pántlikával fonják, de készítenek huszárbajuszt, nemzeti színű karkötőt és dobot is. Vándormuzsikus járja a portákat, lesz verbuválás huszártiszttel és kovácsmesterség bemutató is. János vitéz játékudvarral, tárgykereső játékokkal, kézműves portákkal várja a Skanzen az érdeklődőket.

 

Részletek >>>

Értesítjük a sajtó munkatársait, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel, a kormány által meghozott rendelkezések értelmében a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum határozatlan időre ZÁRVA TART.

 

Március 14-15-ei Huszáros Hétvége rendezvényünk elmarad.

2020-03-10« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk