Nyári élmények a Vasi Hegyhát-Rábamentén

Nyári élmények a Vasi Hegyhát-Rábamentén

Nyári élmények a Vasi Hegyhát-Rábamentén

 

 

Szerző: Debreczeniné Késmárky Flóra Kata

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

A Weinidylle ATHU49 határon átnyúló projekt keretében célunk, hogy az országhatár két oldalán lévő, hasonló adottságokkal és hagyományokkal rendelkező területeket összekapcsoljuk, így kialakítva egy bor élményrégiót. A burgenlandi és nyugat-magyarországi határtérségben számos idilli kis pincécske, úgynevezett Kellerstöckl található. Ezek közül kevés az, amely eredeti funkcióját látja el, ám annál több látható ma elhanyagolt állapotban. A projekt során ezeket az épületeket kívánjuk szálláshelyként hasznosítani, hogy a turizmus vérkeringésébe bekapcsolva megőrizzük őket.
Emellett a Weinidylle bor élményrégió népszerűsítését, csomagajánlatok kialakítását és az ide érkező turisták fogadását, informálását látja el a 3 projektpartner: Vasi Hegyhát-Rábamente EgyesületNaturpark in der Weinidylle, Hegypásztor Kör

 

A tavasszal bekövetkezett leállás átformálta sokunk elképzelését a tavaszi, nyári kirándulásokat, utazásokat illetően. A néhány hónapos pihenő után a Weinidylle bor élményrégióban is újraindult az élet.

Újra megnyitott a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum és a Vadászlak Körmenden! Keddtől vasárnapig várják a látogatókat, 10-18 óra között.

 

Július 1-től megnyitja kapuit a Vasvári Múzeum is, ahol új kiállítóterek és élményekkel várják az érdeklődőket.

 

Megtekinthető a csehimindszenti Mindszenty Emlékház és Múzeum is. Bejelentkezni a +36 20/984-2166 telefonszámon lehet

 

A döröskei Mérleggyűjtemény ismét várja az érdeklődőket. A kiállítás megtekinthető előzetes bejelentkezést követően: +36 70/536-1399

 

Újra várja a látogatókat a Weinmuseum Moschendorfban, ahol vezetett túrát is kérhetnek az érdeklődők.
További információk: http://www.weinmuseum.at/

A Vinotékában a Naturpark in der Weinidylle és a Weinidylle Südburgenland munkatársai a térség információi mellett borkóstolásra invitálják az oda látogatókat.

 

A Burg Güssing is megnyitotta kaput, ahol a Vasi Hegyhát-Rábamentén oly népszerű Batthyány-családról tájékozódhatnak a kirándulók.

Információk: www.burgguessing.at

 

A Weinidylle ATHU49 projektről bővebben ITTITT, valamint ITT tájékozódhat

2020-06-23« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk