A Gundel új életre kelti a báli hagyományt

Szerző: Barna Judit
Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán
A több mint 130 éves történetre visszatekintő Gundel új fejezetet nyit: 2026. február 7-én megrendezik a Gundel Bált. A nagy múltú társasági esemény modern folytatása a hazai báli kultúra megújításának, egyben az idei nagy sikerű, nyári táncos eseménysorozatot követő mérföldkő.
Az Eventrend Group tulajdonosainak a célja, hogy újra megteremtse a magyar báli kultúra közösségteremtő erejét, miközben megőrzi a Gundel névhez méltó eleganciát, minőséget és emberközeli vendégszeretetet. A rendezvény hagyományteremtő társasági esemény, híd a múlt és a jelen, a generációk, a kultúra és a gasztronómia között, ahol a tradíció és az innováció egymást erősítik.

A Gundel Bál felélesztése a patinás étterem történetének modern kori folytatása. A ház évtizedeken át volt a budapesti társasági élet kiemelt helyszíne, ahol a gasztronómia, a kultúra és a zene találkozott. A 2026-os báli esemény a tradíciók újra alkotásával, nyitott szemlélettel és közösségteremtő szándékkal szerveződik.
A bál nyitótáncát Keleti Andrea irányításával 16-25 év közötti elsőbálozók mutatják be, a hagyomány és a fiatal generáció találkozását jelképezve. A Gundel várja az elsőbálozók jelentkezését.

A dress code black tie, amelyet nem szigorú formalitásként, hanem közös gesztusként értelmez a szervező csapat. A résztvevőket Ordasi Zsolt stylist segíti a báli megjelenés megtervezésében.

A bál kulináris kínálatát Wolf András corporate chef mellett Vérten Róbert nemzetközi tapasztalattal rendelkező executive chef jegyzi.

Az est különleges étlapjának a célja a klasszikus magyar ízek kortárs értelmezése és a Gundel-hagyomány továbbadása.

További információ: www.gundel.hu
