Budapesten álmodták meg a jövő hotelszobáját

Budapesten álmodták meg a jövő hotelszobáját

Budapesten álmodták meg a jövő hotelszobáját

 

 

Budapesten álmodták meg a jövő hotelszobáját közép-kelet-európai régióban, ezúttal Budapesten a Novotel City szállodában június 8-10 között. A megmérettetésen a 10 országból érkezett 86 fiatal résztvevő 17 csapatot alkotott. A magyarok mellett, szerb, bolgár, szlovák, osztrák és orosz, új-zélandi, mexikói és dél-amerikai versenyző is volt a csapattagok között. A zsűri három különböző kategóriában díjazta a versenyzők munkáit: kommunikáció, kényelem (well-being) és meglepetés faktor (wow-effect).

A versenyzők 48 óra alatt kidolgoztak egy új, átütő, elsősorban digitális megközelítést arra, hogyan növelhető a vendégélmény a jövő szállodaszobáiban. A csapatok ötperces prezentációkban mutatták be a kétnapos munkájuk eredményét a zsűrinek, akik között jelen volt az AccorHotels magyarországi vezérigazgatója, és egyben a Kelet-Európai régió értékesítési, disztribúciós, marketing, revenue management és loyalty területekért felelős alelnöke, Luc Gesvret; a kelet-európai régió digitális projektjeiért felelős vezető, Jean-Yves Besnard; a NUMA Moscow alapítója, Yannick Tranchier; a Global Startup Awards vállalati kapcsolatokért felelős vezetője, Ricardo Maia; valamint a LogMeIn és a Microsoft képviseletében Takács Péter.

A fiatalok megoldásai egymástól teljesen különböző megközelítéseket alkalmaztak: voltak, akik a környezettudatos szállodaélményt helyezték fókuszba, másoknál a szobák maximális testre szabásán volt a hangsúlyt, míg sokan a magányos üzleti utazók számára dolgoztak ki megoldásokat.

 

 

A fődíjas csapatok a kommunikáció kategóriájában a proaktív rendezvényszervezésre, kényelem kategóriában a személyre szabott alvásra, míg a meglepetés kategóriájában egy hangvezérlésű okos szoba kialakítására hoztak ötleteket. A legjobb három csapat nyereménye egy párizsi út, melynek során prezentálhatják ötleteiket az AccorHotels globális fejlesztő csapatának, és pilot keretében dolgozhatnak tovább a megvalósításán. A különdíjasok közül az Infinity Imagine csapata nyerte el az egy hónapos együttműködés lehetőségét a NUMA Moscow szakembereivel. Ötletük egy hangvezérlésű virtuális asszisztens, „aki” megkönnyíti a kommunikációt a hotel személyzetével.

Luc Gesvret, a zsűri tagja a verseny eredményhirdetését követően így értékelte az eltelt két nap eseményeit: „Minden várakozásunkat felülmúlta a lelkes érdeklődés, az ötletek egyedisége és sokszínűsége, amit az eseményen tapasztaltunk. Azért választottuk a verseny helyszínéül Budapestet, mert jelenleg a magyar főváros a világ egyik legmenőbb startup-központjának számít, és egyre fejlődik. Célunk, hogy ezeket az induló, fiatal vállalkozásokat, inkubátorszolgáltatókat bevonva, velük közösen, elszakadva a hagyományos szállodai megközelítés korlátaitól olyan forradalmi ötleteket keressünk, találjunk és implementáljunk, melyek növelik a vendégélményt.”

 

 

Fődíjat nyert csapatok:

Kommunikáció kategória: Oilstone

Kényelem (well-being) kategória: LWST Technologies

Meglepetés faktor (wow-effect) kategória: Raketa

Különdíjas csapatok:

3D

Vienna International

Infinity Imagine

 

Írta: Barna Judit

Fotó: Novotel

2018-06-17« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk