Deborah Zoe Laufer sikerdarabja parádés szereposztással

Deborah Zoe Laufer sikerdarabja parádés szereposztással

Deborah Zoe Laufer sikerdarabja parádés szereposztással

 

 

 

Az Orlai Produkciós Iroda 2019. október 9-én tartja Budapesten legújabb bemutatóját: Deborah Zoe Laufer elegáns humorú színművét, a Szemünk fényét Szabó Máté rendezi a Belvárosi Színházban. A pergő párbeszédek és váratlan helyzetek adta röhejesen szórakoztató bolondokházában ezúttal Szamosi Zsófia, Péter Kata, László Lili, Pataki Ferenc, Nagy Dániel Viktor és Dékány Barnabás lép színpadra és gondoskodik a nézők felhőtlen szórakoztatásáról.

A Schwartz testvérek édesapjuk halálának egyéves évfordulójára érkeznek a régi családi házba: Norma, a görcsösen hagyománytisztelő nővér, Herb, a legidősebb Schwartz fiú, egy pénzügyi zseni, Simon, az elvarázsolt asztronómus, aki fél lábbal a Holdon jár és Gene, a legfiatalabb fiú, a felszínes tévéreklám-rendező, mindenki szeme fénye. Annyira különböznek, hogy talán ők maguk sem értik, hogy hogyan alkothatnak egy családot, a köztük feszülő konfliktusok megoldásában pedig az érzelmes feleség vallomásai és a butácska, ám jó időben, jó kérdéseket megfogalmazó barátnő felbukkanása sem segít...

„A Szemünk fénye rezonál azokra a kérdésekre, amelyeken egy korosztály a rendszer és az őszinteség képességének hiányában tipródik. Egy látszólag butácska lány nagyon jó érzékkel és humorral kérdez rá benne a stabilnak hitt társadalmi és vallásbéli normákra, amikről szépen lassan kiderül, hogy valójában nem is állnak olyan erős lábakon. Könnyed létezésű színpadi jelenlétek füzéréből áll össze a történet, ezek mégis folyamatosan magukban hordozzák mind a komédiát, mind pedig a tragédiát, amitől igazán izgalmassá válik a szerző vonalvezetése: a darab egy jóféle csehovi önreflexióval képes megmutatni, hogy már attól is milyen távolságban vagyunk.”

Az amerikai írónő darabját 2008-as ősbemutatója óta számos helyen láthatta a közönség: Los Angeles, Washington és Phoenix után most végre Zöldi Gergely fordításában megérkezett hazánkba is, hogy kivívja a budapesti közönség szeretetét és elismerését is.

Szereposztás:

Norma: Szamosi Zsófia

Bonnie: Péter Kata

Kia: László Lili

Herb: Pataki Ferenc

Gene: Nagy Dániel Viktor

Simon: Dékány Barnabás

 

Díszlet: Ondraschek Péter

Jelmez: Kiss Julcsi

Dramaturg, fordító: Zöldi Gergely

Rendező: Szabó Máté

Producer: Orlai Tibor

 

Előadások időpontjai a Belvárosi Színházban: október 9., 10. és 24.

Írta: Malik Andrea

Fotó: Takács Atilla

2019-08-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk