„Egy város, ahol lassan mindenki tud úszni”

„Egy város, ahol lassan mindenki tud úszni”

„Egy város, ahol lassan mindenki tud úszni”

 

 

 

A Martfű Termál SPA turisztikai központ kialakítása, a korabeli strandfürdő illetve annak környezetének fejlesztésével 2005-ben kezdődött. Mára nem csak JNSZ Megye jelentős turisztikai célpontjává vált, hanem országos ismertéggel – elismertséggel – sportolói bázissá fejlődött. Az Invictus Úszó és Vízilabda SC-vel történő együttműködés eredményeképpen óriási lépés történik egy komplex sportcentrum kialakításának irányában.

 

  

 

A Martfű Gyógyfürdő és Uszoda nyitása óta (2009) ad otthont különböző vízi sportágak edzőtáborozásához, felkészülési tornákhoz. A Magyar Vízilabda Szövetség jóváhagyásával és az Invictus SC szervezésével OBI felnőtt női torna, OMV nemzetközi felnőtt torna, illetve már 6. alkalommal (8 csapat részvételével) utánpótlás torna kerül megrendezésre. Szinte a teljes magyar vízilabda mezőny megfordult már medencénkben, szálláshelyeinken. Külföldi csapatok mind az 5 kontinensről érkeztek már ide.

Sportszolgáltatásainkat rendkívül jól kiegészíti Martfű városa adta egyéb sportinfrastruktúra – a felújított sportcsarnok, labdarugó pálya, teniszpályák, műfüves kispálya – kibővítve ezzel a városba, a Martfű Termál SPA-ba érkező sportágak, egyesületek körét. De a komoly fizikai sport mellett már a sporthorgászat, mint lehetőség is említésre érdemes.

 

 

 

Természetesen a sportolói bázist Martfű és a környező települések adják, hiszen jelenleg is kimagasló sportélet zajlik a városban. Nem csak az egészséges sportolóknak adunk otthont, hiszen közel 150 sérült gyermek jár napról napra a TB által támogatott gyógyúszásra. Számuk egyre gyarapodik, de nem a betegek számának növekedése miatt, hanem a kínálkozó lehetőség felismerése miatt! Elsősorban Martfű, de a környező települések iskolái, óvodái is igénybe veszik a testnevelési órák vagy úszásoktatás keretében.

 

  

 

Ebben a komplexitásban rejlő lehetőséget ismerték fel az Invictus SC tulajdonosai, vezetői Mohi Zoltán és Mohi Márk, Kis Gábor. Egy, a Magyar Vízilabda Szövetség sportfejlesztési programjában elnyert, 250mFt összértékű beruházás 70%-os támogatási intenzitással valósul meg, mely az Invictus SC fedett sportmedence beruházása. A fejlesztéshez a területet és a háttér infrastruktúrát a Martfű Termál SPA biztosítja. A fejlesztés eredményeképpen, a mobil fedéssel ellátott medence egész évben biztosítja majd a sportolási lehetőséget.

 

  

 

Az Invictus SC és a Martfű Termál SPA több éve tartó együttműködése, a térség lakosságának igénye és a helyi adottságok alapján született meg az új sportberuházás ötlete.

Az Invictus SC eddigi sikeres működésének is köszönhetően a sportolói létszám növekedése, a jelenlegi sportmedence befogadóképességének túllépése és az igények folyamatos növekedése teremtette meg a beruházás létjogosultságát.

Az Invictus SC 2016 márciusában alakult, kezdeti, 50 fős sportolói létszáma mára közel 250 főre nőtt. Elsősorban utánpótlás vízilabdázókkal és úszókkal foglalkozunk – fiúkkal és lányokkal egyaránt -, de senior úszószakosztállyal is rendelkezünk.

Az egyesület a területi korosztályos vízilabda bajnokságokban, megyei és országos úszóversenyeken rendszeresen szerepel, valamint úszásoktatási bázisa is egyre növekszik.

Az egyesület tervei között rövidtávú és hosszútávú tervek is szerepelnek: rövidtávú terv többek között egy martfűi bázisú, OBII-es férfi vízilabda csapat edzése és indítása valamint állandó beutazási lehetőség kínálása gyerekek, iskolások részére.

 

  

 

Hosszútávú terveink között szerepel, hogy - a megyében egyedülállóan – egy OBI-es női csapatot indítsunk, egy minden igényt kielégítő, esetleg más sportágak számára is hasznos tréninghelyszínt építsünk fel, valamint nem utolsósorban az, hogy olimpiai bajnok sportókat neveljünk ki akár vízilabdában, akár úszásban, akár bármelyik sportágban.

Írta: Tomasovszky László

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

2019-10-09« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk