Hármas siker a Nemzetközi Sommelier Diploma vizsgán

Hármas siker a Nemzetközi Sommelier Diploma vizsgán

Hármas siker a Nemzetközi Sommelier Diploma vizsgán

 

            A Magyar Sommelier Club szervezésében idén is sor került a nemzetközi sommelier vizsgára. A megmérettetésen az ASI (Nemzetközi Sommelier Szövetség) rendes jogú tagjai által benevezett sommelierek vehetnek részt. A vizsga, az előző évekhez hasonlóan, minden tagország részére ugyanazon a napon, február 26-án volt.

            A bonyolítás pontos szabályok szerint történik, a feladatokat az ASI oktatási központjából küldik meg minden résztvevő nemzeti egyesület számára. A szigorú előírások betartása és betartatása mindenütt az egyesületi elnökök kötelessége. A rendezőknek teljes részletességgel előírják a verseny menetét, olyannyira, hogy a helyszín berendezését, felszereltségét is megszabják. A versenyzőkre ugyancsak előírások vonatkoznak.

            A vizsga elméleti és gyakorlati feladatait idegen nyelven kellett teljesíteni, választhatóan az angol, a francia és a spanyol között. A teljes vizsgaanyagot megadott határidőre Olaszországba, az ASI oktatási központjába küldték. Az eredményt a nemzeti elnökökkel április 4-én ismertették. Összességében 75 sommelier indult a résztvevő országokból, közülük 57-en végeztek sikeresen. Az utóbbiak között volt a három magyar is, akik hazánkból részt vettek az eseményen.

            Mint Kovács Gábortól, a Magyar Sommelier Club elnökétől megtudtuk, Horváth Máté (Mák Bistro) és Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl) arany diplomát, Rácz Imre (Mák Bistro) ezüst diplomát nyert el; mindhárman a Magyar Sommelier Club tagjai. Így Angerman Lászlóval, aki az Onix étterem head sommelierje, és szintén az MSC tagja, már négyen rendelkeznek ASI Nemzetközi Sommelier Diplomával. Az okirat, a vele járó, névre szóló, fényképes plasztik kártya és kitűző átadására a Continental Hotel Budapest különtermében, júniusban kerül sor.

            A sikerük várhatóan tovább motiválja a szakmában dolgozó hazai kollégáikat, hogy a következő években ők is vállalják a nemzetközi vizsgán a megmérettetést.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

2018-04-11« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk