Indul Magyarország első karácsonyi fatörzs versenye

Indul Magyarország első karácsonyi fatörzs versenye

Indul Magyarország első karácsonyi fatörzs versenye

 

Szerző: Barna Judit

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

A Magyar Cukrász Ipartestület az Andretti Kávézóban szervezte meg november 3-i őszi szakmai napját. Selmeczi Lászlónak, a MCI társelnökének megnyitóját követően prezentációkat és hozzászólásokat hallhattunk a szakma aktuális kérdéseiről.

Ecsedi István Attila, az NKFH Élelmiszerbiztonsági Főosztály vezetője a hatósági ellenőrzések, a biztonság, a hamisítások és a bírságok kérdéskörét vetette fel. Kiemelte, hogy 2026-ban erősítik a jelenlétüket a social media felületein.

Ipacs Balázs cukrászati tanácsadó, - a DEBIC, mint a karácsonyi fatörzs verseny hivatalos, kiemelt támogatójának képviselője - a sütemény történetéről mesélt, majd kivetítőn bemutatta a hozzávaló, több tucatnyi alapanyagot. Mint kijelentette, bízik benne, hogy a bejgli mellett a fatörzs lehet idén az új karácsonyi sláger.

 

  

 DEBIC, karácsonyi fatörzs

 

Balogh László cukrászmester, az Év Pálinkás Bonbonjának győztese elárulta, hogy becsempésztek egy kis libamájat a fügepálinka és tokaji aszú mellé.

   

 Balogh László cukrászmester, az Év Pálinkás Bonbonja

 

Koncz Andrea remek élménybeszámolót tartott videókkal, fotókkal a Sissi Fagylaltozó kiváló szerepléséről a Scirubetta 2025 olaszországi fagylaltversenyen, ahol az Áfonya és kecskesajt szimfóniája fantázianevű készítményük különdíjat kapott. Koncz Andrea arra biztatta a kollégákat, hogy vegyenek részt minél több külföldi megmérettetéseken, mert nagyon sok tapasztalathoz juthatnak.

 

  

 Sissi Fagylaltozó,Áfonya és kecskesajt szimfóniája

 

Nagy érdeklődéssel figyelte a szakmai közönség Damniczki Balázs, Jakabfi Dávid és Sulyán Kata kerekasztal beszélgetését.

  

 Damniczki Cukrászda

 

Ők mutatták be az újdonságszámba menő „realisztikus desszerteket”. A látványos, gyümölcsöket utánzó desszerteket szilikon formákban készítik.

 

 

 Sulyán Cukrászda

 

Több munkafolyamat után nyerik el végleges alakjukat: egyebek között citrom, mangó, málna, sütőtök utánzatot is kínálnak a fagyiszezon után.

 

  

 Jakabfi Dávid Desszertműhely

 

A kóstolókkal színesített szakmai program során a résztvevők az árképzésről, a média szerepéről és más szakmai kérdésekről is eszmét cseréltek.

 

 

2025-11-05« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk