Kambodzsai Utazási Vásár

Kambodzsai Utazási Vásár

Kambodzsai Utazási Vásár

 

            Első alkalommal kerül sor Kambodzsában a Cambodia Travel Mart (CTM) megrendezésére november 17-19 között. Az eseményre, amelyet az idén megnyitott ötcsillagos luxus Siem Reap-i Resort és Convention Centerben tartanak, trópusi park közepén, néhány percnyi távolságra Angkor főbejáratától, 15 percre a repülőtértől és10 percnyi távolságra a városközponttól kerül sor. A legfontosabb résztvevők, az ASEAN országok: Laosz, Mianmar, Szingapúr, Vietnam, Indonézia, Malajzia, Fülöp-szigetek, Thaiföld, Brunei és Kambodzsa mutatkoznak be nemzeti pavilonjaikkal.

            Ez az első alkalom, hogy nemzetközi vásárlók, szakemberek, a média képviselői találkozhatnak a régió idegenforgalmi szakembereivel, szemináriumokon vehetnek részt, kicserélhetik nézeteiket a legújabb idegenforgalmi lehetőségekről, valamint elő-, és utótúrákat tehetnek. Az esemény sajtótájékoztatóján Thong Khon, Kambodzsa idegenforgalmi minisztere leszögezte, éppen ideje, hogy országa ilyen nagyméretű idegenforgalmi eseményt szervezzen és ezzel is integrálja magát a régióban, megmutassa lehetőségeit, amelyekkel méltán veszi fel a versenyt a környező országokkal.

            Sárdi Rudolf, a kambodzsai idegenforgalmi minisztérium magyarországi és Kelet-európai képviselője tájékoztatása szerint több mint 400 résztvevő jelentkezett az eseményre, de várhatóan csak 150-200 részvételét hagyják jóvá, alapos válogatás után, hogy a legmegfelelőbb értékesítők lehessenek a vásáron. Mintegy 80 százalékuk az ázsiai és Csendes-óceáni régióból, 20 százalék pedig Európából várható. A sajtó képviselőnek a száma ötven fő lesz. Több mint 200 belföldi és nemzetközi kiállítóra számítanak a 211 standon. A szervezés két évet vett igénybe; az esemény díszvacsoráját a világon egyedülálló Angkor egyik leghíresebb templomában rendezik.

            Kambodzsa főként erről a templom együttesről híres, így a vásár kiváló alkalmat ígér, hogy bemutassák az ország gazdag, kevésbé ismert idegenforgalmi kínálatát is. A csodálatos tengerparti üdülőhelyeit, a túra lehetőségeket a Mekong folyón, az öko-, és kalandturizmus helyszíneit, és az autentikus fővárost, Phnom Penht, amelyet az idelátogatók csak tranzitállomásnak tekintenek jelenleg, Angkor irányába utazva.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: Wikipedia /Henning Blatt

2017-11-02« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk