Lendvai Levente képviseli hazánkat a...

Lendvai Levente képviseli hazánkat a...

Lendvai Levente képviseli hazánkat a...

 

Szerző/Fotók: Földi Réka

 

Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020. elnevezésű, Párizsban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon. 

  

A magyar Chaine Egyesület 2020. február 4-én, a Hungexpo területén tartott Sirha Budapest kiállítás keretében, 25. alkalommal rendezte meg 6 indulóval az Ifjúsági szakács verseny döntőjét.

 

A versenyen indult az Arany Kaviár Étterem, az Olimpia Étterem, a Four Seasons Gresham, a Hotel Azúr, a Hotel Silverine Lake Resort valamint A KERT Bisztró ifjú, 27 év alatti szakácsa.

 

Az ifjú szakácsoknak a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük.

 

A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (fácán, Kotányi dióolaj, Kotányi liofilizált rozmaring,  Valrhona Guanaja csokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket maguk válogathattak össze.

 

A verseny igazgatója Kovács Lázár (Lázár Chef), a verseny igazgatóhelyettese Szabados Bettina (Luxury Event), a Szervező Bizottság elnöke: Földi Réka (Lázár Chef), a verseny időmérője Pereszlényi Alexandra (Vadrózsa Étterem), a felszolgálók koordinátora Peteli Dorottya (Stand Étterem) volt.

 

A konyhai zsűri tagjai voltak: Raj Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem), Hanzély Attila (Luxury Event), Sándor Dénes dr (BGE). A konyhai zsűri értékelésének szempontjai: főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság.

 

A kóstoló zsűri tagjai voltak: Széll Tamás (Stand Étterem) a zsűri elnöke, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Bicsár Attila (Traktor Restaurant), Bíró Lajos (Vendéglő a Kisbíróhoz), Győrffy Árpád (Four Seasons Gresham), Kovács Árpád (Főnix étterem), Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem), Rácz Krisztián (Hotel Azúr), Segal Viktor (Segal Konyhája). A kóstoló zsűri értékelésének szempontjai: ízhatás, megjelenés-tálalás, eredetiség.

 

A verseny műsorvezetője Kaszás Géza volt, a fergeteges hangulatról a Brass Time zenekar gondoskodott.

 

A versenyt követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésére.

 

Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny 2020. évi dobogósai:


  1. Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem ifjú szakácsa
  2. Akács István, Olimpia Étterem
    3. Szegedi Réka, Four Seasons Gresham

 

 

A dobogós helyezettek mellett gratulálunk a szoros verseny további résztvevőinek is: Huang Bao Shannak (A KERT Bisztró), Jakab Istvánnak (Hotel Azúr) és Károcs Olivérnek (Hotel Silverine Lake Resort).

 

Lendvai Levente a Kotányi Hungária Kft. által felajánlott különdíjat is megkapta a legjobban fűszerezett főétel elkészítéséért.

 

 

 

 

 

 

Akács István a METRO különdíját kapta a legszervezettebben végzet konyhai munkáért.

 

A METRO Kereskedelmi Kft. és a Kotányi Hungária Kft. jelen lévő képviselői felajánlották támogatásukat a győztes nemzetközi versenyre történő felkészítéséhez.

 

A versenyzők Oklevelet, a Világszervezet Párizsi Központjából érkezett díszes medálokat, kupákat kaptak, a dobogósokat pedig a Kreinbacher Magnum pezsgővel és a Wüsthof késkészlettel jutalmaztuk.

 

A Chaine Egyesület köszönetet mond a zsűri tagjainak, valamint szakmai partnereinek az általuk nyújtott támogatásért:

  • Bocuse d’Or Akadémia, professzionális konyhai berendezések
  • Hungexpo, versenyhelyszín
  • METRO, alapanyagok
  • Lázár Chef, verseny előkészítése és szakmai partnerek koordinálása
  • Progast, felszolgált ételekhez tányérok, evőeszközök
  • Kotányi, fűszerek a versenyhez
  • Fackelmann, konyhai felszerelések
  • La Fiesta Party Service, frissítők és falatkák
  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete, frissítők és falatkák
  • Luxury Event, verseny szervezés és lebonyolítás
  • Fiaker, frissítők és falatkák
  • Kreinbacher, pezsgő a dobogósoknak
  • Rubók csoport, frissítők és falatkák
  • T. Nagy Tamás, ételekhez különleges alapanyagok
  • Vorwerk, Thermomix gépek
  • Wüsthof, konyhai kések
  • Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete, szakmai iskolák tanulóinak megszervezése és koordinálása

 

Vive la Chaine!  

 

 

2020-02-06« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk