Marriott nyílik, vidéken

Marriott nyílik, vidéken

Marriott nyílik, vidéken

 

 

A Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galéria műemlékileg védett épületegyüttesének áttervezése és bővítése elkezdődött. Négy csillag superior besorolású szállodává varázsolják majd át, ahol 99 szoba, Kneipp–szolgáltatásokra és az apátsági gyógynövénykultúrára épülő wellness részleg, 220 fős konferenciaterem, egy étterem és egy látványsöröző kap helyet.

A jelenlegi épületben kiállítóterek, konferenciaterem és a Pausa Apátsági Cukrászda található, ezeket részben áttervezik, funkciójuk is változhat.

Hogy mi lesz a szálloda pontos neve, még nem dőlt el,  A brand kialakítása folyamatban van, a főapátság partnert keresett a szálloda üzemeltetéséhez, és az Interstate amerikai székhelyű cégre esett a választásunk. A szállodai brandra a legnagyobb és legismertebb almárkák tucatjait tömörítő szintén amerikai Marriott szállodalánccal kötnek hosszú távú megállapodást. A megállapodást Várszegi Asztrik főapát és Paul Rosenberg,


Marriott nyílik, vidéken


a Marriott európai fejlesztési igazgatója írta alá december 13-án Pannonhalmán. A márkák közül, az Autograph by Marriott kollekciót választották ki, amely a felső középkategóriát képviseli.

Magyarország legrégebbi monostora és a hozzá tartozó intézmények évezrede őrzött értékeket közvetítenek: egyházi, kulturális, oktatási, nevelési, turisztikai, gasztronómiai irányultsággal. Minden évben rendezvények tucatjait szervezik itt: időszaki kiállítások, fotókiállítások, orgonahangversenyek, galériai tárlatok, művészeti fesztivál, komolyzenei-, könnyűzenei- és jazzkoncertek, pincejárások, Pannonhalmi Levendulanapok, gyógynövényhét, Kolostori Ízek Vására, jazzvacsorák, konferenciák, könyvbemutatók követik egymást.


Marriott nyílik, vidéken


Pannonhalmán a vendégek számos egyéb élmény-központú látványosság közül válogathatnak: van itt gyógynövénykert, teázó, labirintus, pincészet, fine-dining étterem, cukrászat. Egy órányi autóúton további turisztikai célpontok is elérhetőek a Fertő-tótól Veszprémig. A tervezett beruházással a régió egyik legszínvonalasabb szálláshelye jön létre.

Jövő márciusban lesz az alapkőletétel, 2020 Húsvétján pedig megnyílhat a szálloda a vendégek számára.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: Marcali Gábor

2017-12-16« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk