Műgyűjtők és műkereskedők kezdeményezése a koronavírus elleni harcban

Műgyűjtők és műkereskedők kezdeményezése a koronavírus elleni harcban

Műgyűjtők és műkereskedők kezdeményezése a koronavírus elleni harcban

 

 

Szerző: Tüske Boglárka

 

A Gödöllői Királyi Kastélyban 2019 őszén megrendezett Rejtett Remekművek - Betekintés magángyűjteményekbe® című kiállítás, mely a magyar festészet aranykorába engedett bepillantást az érdeklődőknek, 2020. március 15-én zárta kapuit a kastély Rudolf-szárnyában.

 

A kiállítás műgyűjtői most a koronavírus elleni harcban szeretnék támogatni az egészségügyben kitartó és kemény munkát végző Szent László Kórházat, valamint az intézmény bezárások miatt nehéz helyzetbe került Gödöllői Királyi Kastélyt.

 

A Műgyűjtők által felajánlott műtárgyak eladásából befolyt teljes összeget ezen intézményeknek ajánlják fel a szervezők.

 

Ezen kívül terveznek egy online jótékonysági aukciót, melyet a Bodó Galéria és Aukciósház szervez.

Szeretnék, ha ehhez a kezdeményezéshez más gyűjtők, galériák és kortárs művészek is csatlakoznának. Szándékukat a info@rejtettremekmuvek.hu címen várják.

 

A fixáras felajánlások és az aukció pontos menete elérhetőek a oldalon.

www.rejtettremekmuvek.hu

 

Az aukció tervezett időpontja: 2020. május második fele 

További információ:                  Tóth Zoltán szervező

info@rejtettremekmuvek.hu

 

 

Egyúttal hadd hívjam fel szíves figyelmüket a Gödöllői Királyi
Kastély szolidaritási videójára, melyet itt érnek el:
https://www.youtube.com/watch?v=mbTtmLyuSLY

 

 A MAGYAR FESTÉSZET ARANYKORA

A Gödöllői Királyi Kastély termeiben főként a 19. század második és a 20. század első felének, magyar művészek műveiből álló kiállítása, több gyűjtő összefogásának és együttműködésének eredményeként jöhetett létre. A bemutatott időszak a magyar festészet aranykora, amikor a klasszicista, majd későbbi realista, sokszor történelmi vonatkozású művészet után a progresszívebb, számos esetben az európai áramlatokhoz kapcsolódó alkotások, művészek, csoportosulások találtak új utakat maguknak.

2020-04-08« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk