Nemzetközi Sommelier Diplomáért lehet ismét vizsgázni Budapesten

Nemzetközi Sommelier Diplomáért lehet ismét vizsgázni Budapesten

Nemzetközi Sommelier Diplomáért lehet ismét vizsgázni Budapesten

 

            A Magyar Sommelier Club ismertette lapunkkal, hogy újra mód nyílt a nemzetközi sommelier diploma megszerzésére. A kétlépcsős megmérettetés célja a sommelier szakma fejlesztése, a munkájuk minőségének fokozása, elfogadottságának erősítése világszerte, valamint nemzetközi standard-ek megalapozása és kiépítése. A megmérettetés minimum három fő jelentkezése esetén, két szakaszban történik Budapesten, hagyományosan a Continental Budapest hotel különtermében.

            Az első vizsga elméleti, amelynek eredményét Olaszországban, az „Association de la Sommeliere Internationale” (A.S.I.) vizsgabizottsága bírálja el. A második vizsga a gyakorlat, ennek eredményét ugyancsak Olaszországban bírálják.

            A jelentkezés feltételei: Minimum négy éves, igazoltan a szakmában (vendéglátás, kereskedelem, borturizmus) sommelier munkával eltöltött gyakorlat, az angol, vagy francia, vagy spanyol nyelv alap szintű ismerete.

            A vizsgán való részvétel és a diploma megszerzésének költségei: regisztrációs díj, vizsgadíj és az ASI diploma díja. Utóbbi csak sikeres teljesítés esetén. Az első vizsga időpontja február 26, a másodiké ezután tíz napon belül várható.

            Az elmúlt hat év alatt 132 sommeliernek sikerült ez, és viselheti az „International ASI Sommelier Diploma” hivatalos nemzetközi rangot. A 15 világ-, és 14 Európa-bajnok mellett ők is a regisztrált hivatásos sommelierek közé tartoznak a világban. A sikeres vizsgázó megkapja a diplomát, az arcképes igazolványt és az ASI kitűzőt.

            Mint Kovács Gábortól, a Magyar Sommelier Club elnökétől megtudtuk, a vizsgára jelentkezést az info@sommelier.hu, vagy az iroda@sommelieriskola.hu e-mail címre várják, az angol vagy francia nyelvű önéletrajzzal, a szükséges igazolványok másolatával, február 23-ig.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

2018-01-13« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk