Változott a 2021-es Utazás Kiállítás időpontja

Változott a 2021-es Utazás Kiállítás időpontja

Változott a 2021-es Utazás Kiállítás időpontja

 

 

Szerző: Barna Judit

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

2020 egy rendkívüli év, már mindannyian tudjuk. Úgy kerül be az emlékeinkbe, hogy idén márciusban hirtelen jött egy nem várt járvány, ami a világ összes országában felborította a turizmust. Tavasszal leálltak a repülőjáratok, bezártak az országok, mindenhol maszkban jártak az emberek, de legfőképpen otthon maradtak. A kinézett és lefoglalt utazásokat sorra lemondták, utazási irodák, hotelek, éttermek, idegenvezetők, rendezvényszervezők kerültek bajba. A fesztiválok, koncertek elmaradtak, éppúgy, mint a színházi előadások. Novemberben kijárási tilalom lépett érvénybe estétől reggelig, az iskolásoknak online történik az oktatás, és számos más központi intézkedésre is sor került.

De a remény hal meg utoljára! A Hungexpo Zrt. a napokban kijött a hírrel, hogy ugyan nem az eredeti február 25-28. között rendezi meg az Utazás Kiállítást, hanem 2021. május 6-9. között, több mint két hónappal később. 

Idén még a szokásos időpontban 40 ország vett részt és 250 kiállító a hazaiakkal együtt, feltételezhető, hogy jövőre az arány változik a belföld javára. Az óvatos utazók talán inkább a szép hazai régiókat, városokat, pihenőhelyeket keresik fel, bár a merészebbek ismét nekivágnak távoli országoknak. Egyelőre nem tudjuk, hogy milyenek lesznek a közlekedési lehetőségek, mennyire állnak vissza a légitársaságoknál a korábbi menetrendek, belépnek-e új desztinációk, és milyen utazási árak lesznek?

A kiállítás szervező cég már elkezdte a partnereit értesíteni a megváltozott időpontról, és aki csak teheti, már standot bérel. Várható, hogy a megváltozott igények szerint eddig szokatlan kínálattal is találkoznak a látogatók az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléjén.

A Hungexpo Zrt. Magyarország és a régió vezető kiállítás- és konferenciaszervező cég vezetői hisznek abban, hogy a járvány lecsengésével, a szükséges biztonsági intézkedések betartásával, a tavaszi kiállításaik nemcsak újra indulnak, hanem továbbra is a magyar gazdaság fellendülésének motorjai lesznek.

Nem Magyarország az egyetlen, ahol halasztják a turisztikai vásárt: Közép-Európa  vezető utazás kiállítását, a bécsi Ferien Messét a romló járványügyi kilátásokra való tekintettel szintén májusra tolták.

 

 

2020-11-15« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk