VinAgora: Nincsenek „speciális” versenyminták!

VinAgora: Nincsenek „speciális” versenyminták!

VinAgora: Nincsenek „speciális” versenyminták!

 

 

            A VinAgora nemzetközi Borverseny érmes borait a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága a verseny hitelességének további erősítése érdekében bevizsgálta. A céljuk annak ellenőrzése volt, hogy a júniusban lezajlott borversenyre benevezett minták megegyeznek-e a piaci forgalomban lévő, kereskedelmi engedélyt kapott tételekkel, vagyis, hogy a termelők nem próbálnak-e „speciális versenymintákkal” jogosulatlan előnyt szerezni az üzletekben megvásárolható boraiknak.

            És a vizsgálat során a NÉBIH mindent rendben talált! A nemzetközi viszonylatban is különlegesnek számító kezdeményezés során a 132 érmet nyert magyar bor közül minden ötödiket véletlenszerűen választották ki. A mintákat a Hivatal bevizsgálta, majd összevetette a verseny nevezési lapján és a tétel forgalomba hozatali engedélyén szereplő analitikai adatokkal. Megállapították, hogy az ellenőrzésre került minták minden esetben pontosan megegyeztek a nevezés során megjelölt, illetve forgalomba került borokkal, így visszaélés nem történt.

            Mind a Hivatal, mind a VinAgora vezetősége egyértelműen sikeresnek ítélte a kezdeményezést, a jövőben is elkötelezettek a véletlenszerű ellenőrzési gyakorlat fenntartásában.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: aktivpihnes.hu Okolicsányi Zoltán

2018-08-10« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk