Budapestre csábít a Vagabond

Budapestre csábít a Vagabond

Budapestre csábít a Vagabond

 

 

A www.vagabond.se svéd turisztikai print és online magazin újságírója a Budapestre készülőknek előbb egy rövid országtörténelmet vázol fel, majd körképet ad egyes szállodákról - konkrét árakkal, címekkel – valamint éttermekről cukrászdákról, üzletekről és divatmárkákról.

A szokásos tokaji bor és a Gellért szálloda, valamint fürdő dicséretében azonban nem merül ki az úti beszámoló. A minibusz árak mellett megbízhatónak vélt taxis cégek nevei és telefonszámai ugyanúgy szerepelnek benne, mint a magánszállásoké. Még nem Airbnb-ben gondolkodik a krónikás, hanem a Ferenciek téri IBUSZ-iroda szobáiban.

 

  

 

A szállodák kiválasztása meglehetősen egyéni ízlést tükröz, a Gellérten kívül egy kis Duna-parti butikhotelt nevez meg és két másik pesti hotelt, amelyek nincsenek nagyon szem előtt, de éppen visszafogottságukat és belvárosi elhelyezkedésüket értékeli a szerző az építészeti szépségein kívül.

 

 

Az éttermek közül a pesti belvárosi helyek vezetnek. A Kádár Étkezde, a Fészek, Bagolyvár, és a városmajori Nusantara megemlítése azt jelzi, hogy autentikus magyar idegenvezetőkre talált szerzőnk. A Gundel megemlítésénél nem hiányozhatnak az olyan világhírű, hajdani vendégek, mint Gábor Zsazsa és Lugosi Béla felsorolása, valamint a gulyás és Tokaj kiemelése, de kevésbé patinás éttermeket is dicsér a blog írója, no meg az elmaradhatatlan Liszt Ferenc teret. Meglepő a Fészek Klub kiemelése, hiszen itt az étlap nem magyaros fogásokkal kecsegtet, hanem inkább kubai koktélokkal. A Szamos Párisi utcai üzletében a krónikás nyilván kipróbálta a marcipánt, mert részletes leírást ad róla.

A fürdőbelépők koronára való átszámítása azt jelzi, hogy fontosnak tartja a szerző a pontos tájékoztatást.

 

 

A legdivatosabb hazai design és vintage butikok, valamint divatszalonok megemlítése kissé meglepő, hiszen ezek itthon is csak bizonyos elit körökben ismertek. A designerek név szerinti felsorolása már csak hab a tortán. Az antik és vintage dolgok szerelmeseként nem hagyja ki az Ecseri piac ajánlását sem.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó

2016-01-01« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk