Csakazértis húsból? - Étterem, nemcsak vegáknak

Csakazértis húsból? - Étterem, nemcsak vegáknak

Csakazértis húsból? - Étterem, nemcsak vegáknak

 

 

Várható volt, hogy a nagy vegetáriánus és vegán láz kontrasztjaként erőre kapnak az ellenlábas, húsimádó helyek is.

 

A Stockholm óvárosában pár ével ezelőtt megnyílt Djuret (magyarul: állat) nevű étterem koncepciója, hogy olyan ételeket szolgálnak fel, amelyek egy állatból készülnek. Minden nap a fauna egy-egy képviselője szolgáltatja az alapot a több fogásos menühöz, a falon pedig fel vannak akasztva az állatok különböző stilizált részei, amelyet aztán a valóságban meg lehet kóstolni. Van, amikor a kacsa, máskor a borjú a „főszereplő”.

A húsok mellé főleg zöldségeket szolgálnak fel salátaként és köretként.

Az állatokat többnyire a közelben lévő, organikus farmon tenyésztik, normális körülmények között. A zöldségek sem messziről érkeznek.

A Lilla Djuret és a Stora Djuret éttermek mellett ehhez a vendéglátós csoporthoz tartoznak vegetáriánus helyek is, talán, hogy enyhítsék a hús mellett letett voksok miatti felháborodást.

Ezek hagyományos vegetáriánus éttermeknek mondhatók, ám fine dining minőségben, négy, illetve hatfogásos, rafinált ételsort kínálnak. Minden fogás mellé bort ajánlanak, van is miből, hiszen pincéjükben több mint két és félezer palackot tartanak.

Népszerű szolgáltatásaik a külön termek, amelyeket előre le lehet foglalni, 2-20 főig kisebb-nagyobb társaságoknak.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: Djuret

2016-05-11« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk