IKEA, az óriás

IKEA, az óriás

IKEA, az óriás

 

 

Minden olyan, ahogy megszoktuk, és még inkább IKEA, ha lehet ezt még fokozni. Gigantikus eladótér, impozáns számhalmazok. Június 14-én, szerdán, reggel 9 órakor megnyitotta kapuit Magyarország legnagyobb IKEA áruháza. Az új, közel 34 000 négyzetméteres áruház majd 17 milliárd forintos beruházásból épült, 2 000 embernek adott munkát a kivitelezés alatt és csaknem 300 munkatárs dolgozik majd a létesítményben.

A soroksári IKEA áruház több ponton is eltér a már ismert Örs vezér téri és budaörsi áruházakétól. A nagyobb alapterületnek köszönhetően a termékkínálat is szélesebb, emellett a bemutatótérben 67 belső teret is kialakítottak, ahol az áruház környékén élők eltérő élethelyzetére kínál az IKEA lakberendezési megoldásokat. Az étteremben és a kávézóban 451 látogató élvezheti egy időben a svéd finomságokat. A már megszokott ételkínálat is megújul. Az árukiadás az áruház területén zajlik.

 

Fenntartható, zöld, energiatakarékos

Magyarország legnagyobb IKEA áruháza a régió egyik legkorszerűbb egysége lesz fenntarthatóság terén. Hűtéséről és fűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik, az elektromosságot pedig napelemek biztosítják majd. Ez azt jelenti, hogy az épület hűtését 82%-ban, fűtését pedig 99%-ban tudják ezek a megoldások biztosítani. Az áruház és az autópálya között az IKEA véderdőt is telepített, mely szintén egyedülálló Magyarországon.

Az önkiszolgáló raktár mérete 5547 négyzetméter, a bemutatótér 6336 négyzetméter, a piactér 6034 négyzetméter, a raktár 3320 négyzetméter lesz. 1100 négyzetméteren egy üvegházat is kialakítottak, ahol a növényeket és szezonális termékeinket mutatják majd be a lakberendezők. 11 hagyományos és 20 önkiszolgáló kasszasor várja majd a vásárlókat.

Az autóval érkezők 1142 parkolóhelyen állhatnak majd meg, minden 100 helyre 2 elektromos autótöltő is jut majd, melyből egyelőre 4 elektromos töltőállomás üzemel. Az IKEA emellett 20 férőhelyes bicikliállomást is kialakított, ami szerelőkészlettel várja a kerekezőket.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: Ikea

 

 

2017-06-15« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk