Svéd utazási iroda önkénteseknek

Svéd utazási iroda önkénteseknek

Svéd utazási iroda önkénteseknek

 

Ha már nincs jobb dolgod – mondhatnánk némi szarkazmussal, a svédországi utazási trendek egyik feljövőben lévő ágára, a jótékonysági utakra. Mivel a svédek hosszú életűek és már aktív korukban végigutazzák az egész világot, idősebb korukban nem napozni és diszkózni vágynak Ibizán, hanem inkább hasznosan eltölteni életük hátra lévő részét.

Egy híres svéd tévés műsorvezető, Linda Isacsson Lindorff, Good Travel néven utazási irodát nyitott, amely önkéntes segítőknek szervez utakat Afrikába, Ázsiába és Dél-Amerikába. Sok svéd a távoli kontinenseken szeretne ugyanis jótékonysági programokban részt venni, segíteni az arra rászoruló embereknek, védeni az állatokat, óvni a természetet. 

 

 

A Good Travel úti céljainak mindegyike hasznos munkát ígér és egyben biztonságos, magas szintű környezetet is. Az iroda előtte felkészíti a turistákat az útra, előadásokat tart és filmvetítést rendez a várható önkéntes munkákról, az ottani körülményekről. Furcsa módon, azokat a svédeket, akik otthon nagyon kényesek a tisztaságra és évtizedek óta szelektálják a szemetet, nem zavarják a távoli országok mostoha életkörülményei, ahol sokszor azt sem tudják, mi az a higiénia.

Számosan indulnak el Dél-Amerikába, hogy angolra tanítsanak gyerekeket, Borneóban például kihalás szélén álló vadon élő állatokat gondoznak, Dél-Afrikában pedig zulu gyerekekre vigyáznak, míg a szülők dolgoznak. Az utak sokszor mindkét fél számára hasznosak vagy élvezetesek, hiszen spanyolul lehet tanulni, miközben perui szegényeket segít valaki, szörfölni és mellette angolra tanítani szegény ecuadoriakat.

Sokan jelentkeznek olyan utakra is, amelyek keretében különböző sportokra oktatnak zambiai gyermekeket, önkéntes ápolók lesznek afrikai öregek otthonában vagy kórházban. Akit a madarak érdekelnek, azok ornitológusokkal dolgozhatnak együtt Afrikában, vagy segíthetnek felépíteni egy, az Egyenlítő közelében fekvő iskolát. (www.goodtravel.se).

 

 

Némelyek cinizmussal vádolják eme utazókat, hiszen volna Svédországban is kiket támogatni. Ám az ott élőket sokféle módon segíti az állam, éppen az adófizetők pénzéből. És biztos érdekesebb a távoli országokban megtenni mindezt, főleg hogy a zuluk vagy ecuadoriak nem akarnak a szomszédba költözni…

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: goodtravel.se

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

2014-03-23« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk