Családoknak, csoportoknak is ajánlják

Családoknak, csoportoknak is ajánlják

Családoknak, csoportoknak is ajánlják

 

 

Szerző: Elek Lenke

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

 

Milyen érzés aludni 2020-ban az Erzsébet híd alatt?  Kifejezetten szellős, gondolhatnánk, kivéve persze, ha nem a pihe-puha ágyunk mögötti falra erősített fotó ábrázolná a hidat alulnézetből. Budapest egyik új szállodája a fővárosról készült fotók montázsával díszíti a szobák és a közös helyiségek falát.

Mostanában a kevésbé felkapott vagy most ébredező budapesti kerületekben is nyílnak szállodák, amelyek emelik a hely nívóját, sőt hosszú távon még az ingatlanárakat is növelhetik. A hajdan háromcsillagos Atlas City Hotel Montage Fashion Hotel néven született újjá, és várhatóan egy hónapon belül már fogad vendégeket.

 

 

 

 

Miért éppen most nyitnak, amikor szállodák tucatjai zártak be a járvány miatt hónapokra Budapesten – kérdezhetik joggal. Nos, a lelkes, több éve a szakmában dolgozó fiatal emberekből áll menedzsment optimista, egyébként is meggyőződésük, hogy ezen a környéken is szükség van megbízható minőségű, családias szállodára. A járvány hónapjait építkezésre használták fel, és igyekeztek megtartani a személyzet legjobbjait.

 

 

 

A Mellow Mood Hotels tagja a Montage Fashion Hotel - a magyar piacon jól ismert lánc portfóliójába beletartozik ötcsillagos luxusszálloda csakúgy, mint  visszafogottabb árszintű, csoportoknak, gyerekekkel érkező családoknak ideális épület. Hogy miért Montage és miért Fashion? Nos, a divatnak nincs köze a házhoz, inkább a divatos jelző illene rá, a montage szó indokoltsága pedig akkor derül ki, amikor rápillantunk a sok régi fotó felnagyított reprodukciójára.

A környéken, sétatávolságon belül öt szálloda is található errefelé, az Erkel Színház pár percre van gyalog, a négyes metró 200 méterre található megállója pedig megkönnyíti a városnézést. A buszok a II. János Pál pápa téren parkolhatnak. Előnye a szállodának, hogy saját belső - zárt és fedett - parkolóval is bír.

 

 

 

A designer-kivitelező Gál Gergely a most divatos pasztelleket, a sárga, a szürke, a türkiz különböző árnyalatait részesítette előnyben. Minden szint Budapest más-más, a turisták által nem annyira ismert, de izgalmas részletével – például hidak furcsa szögből elkapott fotóival - díszített, mind a folyosókon, mind a szobákban. Biztos értékelni fogják a vendégek, hogy a tágas szobák között találhatók négy ágyasak és két légterűek is, és mozgásában korlátozott vendéget is várnak, akadálymentesített szobával.

 

 

 

 

A homlokzat semleges, de talán éppen ez illik az utca 1900-as évek elején felhúzott, szecessziós, neobarokk és art deco jegyeket hordozó épületei közé.

 

 

 

 

Ahogy belépünk, a reggelizővel egybenyitott lobbi és bár már sejteti a 142 szobás szálloda modern, visszafogott hangulatát.

Fennen hirdeti egy régi tábla, hogy a Népszínház utcában vagyunk, amelynek múltját, iparosait és kereskedőit bizonyára nem ismeri mindenki, de mely virágzó korszaknak még fellelhetők erre a nyomai: érdemes felfelé pillantani, ahol freskók, gyönyörű erkélyek, szecessziós virágok, art deco díszek tűnnek a szemünkbe.

 

Ami a gasztronómiát illeti, reggeliztetnek természetesen, és ha igény mutatkozik rá, ebéddel vagy vacsorával is várják a vendégeket,

 

 

 

 

de külső betérőket nem fogadnak – tudtam meg a nyolcemeletes hotel igazgatójától, Veégh Mátétól, valamint a PR főnöktől, Bayer Bencétől. Ott jártamkor még épült a felső szint és a folyosók sem nyerték el végső képüket.

 

 

  

 

 

A szállodától pár percnyi séta a Blaha Lujza tér, a Teleki tér, a színház vagy éppen a Fiumei úti temető. Vendégekben bizonyára nem szűkölködnek majd – bízzunk benne, hogy a járvány nem lobban fel újra.

 

2020-07-10« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk