Aktív pihenés a Rába partján

Aktív pihenés a Rába partján

Aktív pihenés a Rába partján


Ilyen remek nyár eleji időben gondolni sem lehet jobb kirándulásra, mint egy wellnessezéssel egybekötött, aktív pihenésre egy gyönyörű helyen! Sok „ismert” helyet meglátogattunk már? Sebaj! Itt egy remek ötlet, ami sajnos még nincs eléggé köztudatban, holott egy tökéletes lehetőség minden korosztály számára!

Ha azt mondjuk Szentgotthárd, azonnal mindenkinek az Opel jut az eszébe, vagy épen az, hogy a Magyar – Osztrák - Szlovén hármas határ menti település, pedig jóval több ennél, turisztikai szempontból! Túl azon, hogy a híres Őrséghez tartozik a település, saját kínálatával is kiemelt turisztikai desztináció!


Aktív pihenés a Rába partján


A Rába és a Lappincs ölelésében fekvő város büszkesége a közelmúltban megnyílt, egész évben működő, mediterrán hangulatú Termálpark, mely a mintegy 1500 m2 vízfelületével, különleges csúszdáival, pezsgőfürdőivel, szaunáival, klasszikus római fürdősorával, sportolási lehetőségekkel, wellness kezelésekkel biztosítja a pihentető kikapcsolódást.

A remek fürdőhöz közvetlenül kapcsolódik a Gotthard Therme Hotel és Conference, mely mind a 148, minden igényt kielégítő szobájával, mind messze földön híres konyhájával a lehető legjobb választásnak bizonyul törzshelyünknek a gondtalan fürdés és pihenéshez és a környék fantasztikus adottságainak megismeréséhez!

De nézzünk körül, mi is vár még ránk a fürdésen és wellnessen kívül! Hát kérem egyből a hotel mellett folyó Rába! A pár száz méterre található telepről olcsón bérelhetünk biztonságos családi túra kenukat, melyekkel több órás elfedező útra indulhatunk a sodrás mentén, egészen egy gátig, ahonnan visszaszállítják járművünket.


Aktív pihenés a Rába partján


Nem akármilyen élményben lehet részünk! A kanyargós, alacsony vízállású folyón a hol homok, hol kő padokat hangulatos behajló fák, és romantikus tájkép kíséri, míg a „zenei” aláfestésről madarak, békák, és vadkacsák gondoskodnak. Ha szerencsénk van, a folyóhoz inni érkező vadállományból is megleshetünk egy-egy példányt. Ha kedvünk szottyan a sekély vízben akár ki is köthetünk, a „pancsolással” azért vigyázni kell, mert egyeletlen a talaj, és fák, gallyak is vannak a sok helyen iszapos, amúgy csillogóan tiszta vízben! Természetesen a horgászás szerelmesei sem fognak csalódni, ha a romantikus partszakaszok valamelyikén, pecabotjuk mellé ülnek.

Elég volt a vízből? Sebaj! Pattanjunk drótszamárra, melyet akár helyben a  szállodában, akár a helyi kölcsönzéssel is foglakozó kerékpáros egyesületnél bérelhetünk, ha nem akarunk bajlódni a magunkkal utaztatással. És hogy merre induljunk a dimbes-dombos , fenségesen gyönyörű Őrségi tájban? Nos ebben számtalan térkép és prospektus van a segítségünkre, hiszen ne feledjük, az ország egyik legszebb vidékén, leghíresebb népi tájegységén, és népművészeti emlékekben bővelkedő területén vagyunk! És a gasztronómia, ami végig kíséri utunkat!


Aktív pihenés a Rába partján


Viszont bármerre induljunk is, semmi képen ne hagyjuk ki Szalafő-Pityeszer skanzenjét, mely már maga megér egy utazást erre az Őrségbe! A terület érdekessége, hogy egyetlen ház kivételével minden épület az eredeti helyén áll több száz éve, tejesen eredeti állapotban, élethűen bemutatva a térségre jellemző „szeres” település szerkezetet és építkezési sajátosságokat.

Ha „extra” természeti szépségre vágyunk, tekerjünk át a néhány kilométerre, már Szlovéniába található tóhoz (semmiféle határ vagy ellenőrzés nincs, csak egy kicsi tábla jelzi, átléptük a határt…), majd egy kicsit tovább tekerve, egy kilátóról fenséges panoráma tárul elénk a festői tájra.

Természetesen minden fáradozásunk után vár minket a remek wellness és a fenséges helyi ételek a fürdőben és hotelünkben, így az aktív kirándulásunkat, megfelelő lazítással is ki tudjuk egészíteni! És hogy mi vár még ránk ezen a gyönyörű vidéken? Nos kedves olvasó, fel kell keresni Szentgotthárdot, és meg kell tapasztalni személyesen, egy biztos, senki sem fog csalódni!

További információk:

www.gotthard.accenthotels.com   www.szentgotthard.hu  és a www.orseg.hu weboldalakon!   

Írta/Fotó: Zamody Gábor     

2016-06-03« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk