Visegrád, Világszép tájon, kényelemmel körülvéve

Visegrád, Világszép tájon, kényelemmel körülvéve

Visegrád, Világszép tájon, kényelemmel körülvéve

 

A világ legszebb panorámáinak egyike tárul a feszített vizű medencében lubickoló, vagy a kristálytiszta levegőt élvező, napfürdőző vendégek elé a visegrádi Silvanus Hotelben. A négycsillagos szálloda minden kényelmét biztosító szobák látványkínálata sem mindennapos, mert ki-ki kedve szerint válogathat a kilátásban a hegyek közé szorult Duna, a fellegvár, vagy az erdő között.


Hotel Silvanus Visegrád 

Lantos Árpád igazgató, a kétharmad részben többségi tulajdonú családi vállalkozásuk feje, a honi szállodaipar nagy öregjének számít. Átlagon felüli szakmai tapasztalatával a rendszerváltás után került a Hilton front office manager posztjáról az erősen lerobbant szálloda élére, ahol ráadásul az olajjal üzemelő, gőzzel működő fűtésrendszer valósággal falta a bevételt, mert a téli hónapokban is az egész házat fűteni kellett egyetlen vendég esetén is. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően megnövelték a szobaszámot, lecserélték a bútorokat és megnagyobbították a konyhát. Az induláshoz képest bőven megduplázták a férőhelyek számát, s ma már 150 gyönyörű szép superior és de lux szoba várja a vendégeket. A stilizált római kori mozaikkal ékes szauna-világ és masszáz szalon közkedvelt szolgáltatásuk és elő – előfordul, hogy a gazdag gyermekprogramoknak köszönhetően az apróságok kérésére többször is visszatérnek családok hozzájuk.


Hotel Silvanus Visegrád

Hotel Silvanus Visegrád

Hotel Silvanus Visegrád

 

A gazdasági válság idején 43%-ra visszaesett telítettségi mutatójuk a múlt esztendőben elérte az átlagosan 63%-ot. A sikeres üzletpolitikájuk egyik meghatározója a szolgáltatásaikkal és berendezésükkel nyújtott kényelem mellett, a kedvesség, a mosoly a felszolgálótól, a takarítónőn át a recepciósig. Fontos elvük, hogy „Ha rámosolyogsz a világra, akkor a világ is visszamosolyog rád!” Az üzleti páros másik tagja Kárász István turizmussal is foglalkozik. Átalakult, átalakított vendégkörük gerincét a belföldiek adják. Fokozatosan nő a konferenciaturizmus és az 5-7 napos külföldi vendégek száma, sok lakodalmat is tartanak a szállodában.


Hotel Silvanus Visegrád

 

-A legfontosabb az üzemeltetésben a stabil személyzet, úgy a szakmunkások, mint a vezetők vonatkozásában. A folyamatos odafigyelésnek és belső képzéseknek is köszönhetően, a majdnem száz alkalmazottunk közül sok munkatársam saját nevelésű. Most is alkalmazunk cukrász-, szakács tanulókat a duális szakmunkásképzés keretében – mondja a direktor.


Hotel Silvanus Visegrád

Hotel Silvanus Visegrád

 

Méltán büszkék rá, hogy 1999-ben elnyerték a Zöld Szálloda címet, s a környezetvédelemre változatlanul nagy gondot fordítanak.  Takarékos vízcsapokat és villanykörtéket használnak. Náluk használtak hazánkban először a szállodák és középületek közül napkollektort, aminek a felülete most 200 négyzetméter.


Hotel Silvanus Visegrád

 

A városi rendezvények mellett sokféle turisztikai programot is ajánlanak a vendégeiknek a hajókázástól, a kerékpározáson át a közkedvelt szarvasgomba keresésig, amelynek a „termését” szívesen elkészítik a konyhán. Az egyik legkeresettebb szolgáltatásuk, a középkori kastélyok, várak nagytermeinek hangulatát idéző csatabárdokkal, lándzsákkal, pajzsokkal, gobelinekkel és a mennyezetről lelógó címeres zászlókkal díszes éttermükben rendszeresen meghirdetett Reneszánsz királyi lakoma. Az érkező vendégeket a korhű ruhába öltözött udvarmester és segédei pálinkával fogadják, majd a bevonuló Mátyás király és Beatrix királyné köszöntője után lantzene és játékokkal spékelt műsor mellett szolgálják fel a középkori szokások szerinti étkeket. A bográcsban főtt tárkonyos vadászleveshez kanál helyett a régi időkben megszokott cipót adnak. Asztalra kerülnek a pilisi erdőség hajdani királyi vadászterületének ízes egyben-sült szárnyasai a kacsa, a fácán és a jérce s más vadhúsok, de van malacsült is a terítéken. Köretként párolt zöldséget és héjában főtt krumplit szervíroznak. Kéretik mindenkinek kézzel enni, ám a csontokat nem szabad az asztal alá hajigálni, mint egykoron. Az édesség kemencében sült gyümölcsös lepény. A fűszerek nagy része a saját fűszeres kertjük termése. A finom borokat pedig ki-ki kancsókból töltögetheti a kupájába az igénye szerit.


Hotel Silvanus Visegrád

 

Visegrádon, a Sibrik dombon található egykori római castrum, azaz őrtornyok romjai adták az ihletet a római kort idéző tepidáriumában megszervezett, a Római Birodalom fényűző mulatságaira, Lucullusi lakomáira emlékeztető Tóga party valóságos időutazásra invitálja a résztvevőket. Korhű ruházat, ételek, helyszín és zene biztosításával. A résztvevők magukra öltve ókori öltözéküket, a császárkorra jellemző római konyha fogásait élvezhetik valódi, korhű környezetben.


Duna kanyar Visegrád 

Lantos Árpád igazgató tájékoztatása szerint a fejlesztési terveik rendelkezésre állnak az elkövetkező húsz esztendőre, amelyben további bővítések és korszerűsítések szerepelnek.

Írta: Kőhalmi Dezső

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán


2016-04-26« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk