Megújult a margitszigeti Platán Étterem

Megújult a margitszigeti Platán Étterem

Megújult a margitszigeti Platán Étterem

 

 

Budapest ékessége minden korosztály számára tartogat élményeket. Lehet aktív sportoló, aki a sziget szélén kiépített futópályán rója a köröket, vagy a Hajós Alfréd Uszodában számolja a megtett hosszakat. Lehet kisbabás anyuka, aki a zöld szigetre hozza sétálni a gyermekét. Lehet szerelmes, aki a sziget japánkertjében randevúzik. Lehet boldog kutyatulajdonos, aki négylábú kedvencét itt futtatja nap, mint nap. Lehet ráérős nyugdíjas, aki barátnőivel rendszeresen itt sétálva beszéli meg a világ dolgait. Lehet bárki, aki nyugalomra és szép természeti környezetre vágyik, mert a Margitszigeten mindenki megtalálja, amit keres, például az utazók szálláshelyeket foglalhatnak két hotelben is.

 

 

 

Függetlenül attól, hogy hazai, vagy külföldi az ide érkező vendég, bele fog szeretni a vibráló főváros közepén álló Margitsziget nyugalmas miliőjébe. Nem véletlenül az igényes generációk választása az Árpád hídhoz közel felépített, saját termálvízforrással rendelkező wellness szálloda, a Thermál.

 

 

 

Hotel a Duna közepén

Madárcsicsergésre ébredni egy ősfás parkban, felemelő érzés. Mindezt egy lüktető város közepén, négycsillagos hotelben megélni igazán felbecsülhetetlen élmény. 

A minőségi berendezésű pipacsos, búzavirágos, ginko virágos szobák

 

 

kényelmén túl itt jó helyen jár, aki gyógykezelést, vagy a Spa részleg kényeztetését keresi, de elégedett lesz az a vendég is, aki üzleti rendezvényre érkezik Budapestre, vagy az esküvőjének keres elegáns helyszínt. Miközben a Margitsziget történelmi nevezetességeit összekötő ösvények korzózásra csábítanak, a hotel falain túl az aktív mozgásformák, a futás,

 

 

 

evezés, tenisz, kerékpározás is kipróbálható.

Májusban befejeződött a főváros legnagyobb gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szálloda felújítási munkálatainak utolsó szakasza.  A fővárosban unikálisnak számító hotel, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget, ahogy sokan ismerik, a Margitszigeti Thermal szálloda elmúlt 3 éve munkálatoktól volt hangos. Először a vendégszobák és folyosók kaptak elegáns, korszerű arculatot

 

 

 

majd a közös terek – lobby és konferenciatermek, Spa és a recepció – kerültek sorra,

 

 

 

a Star Auditorium konferenciaterem is átalakult, és végül mindezt az új Platán étterem koronázta meg.

 

 

A teljes beruházás költsége közel 3 milliárd Ft volt, amiből a májusban lezárult szakaszban az étteremre, a 250 főt befogadó Star Auditoriumra, valamint 2 vendégszoba szint felújítására mintegy 1 milliárd Ft-ot fordítottak. 

 

Ergonómikusan impozáns

A sportolás, vagy munka után jól esik egy ebéd az újjászületett Platán Étteremben.  A 270 vendég befogadására alkalmas, tágas étterem a közös terekhez illő, méltó enteriőrt kapott.

 

 


 „A dizájn funkcionális tervezésből indult ki: a belső tér kialakítását meghatározta a korábbi kialakítás, valamint a működésbeli lehetőségek.”
– idézte fel Sütő Kata belsőépítész a tervezés folyamatát. „Az étterem két fala gyakorlatilag üveg, ami impozáns hátteret ad, ugyanakkor visszaveri a hangot, ezért fontos volt hangelnyelő, akusztikus mennyezetet kialakítani, valamint a vastag, puha szőnyegborítás is hasonló célt szolgál.”  

Míg az étterem berendezésénél az ergonómikus szempontok dominálnak, vagyis a kényelem és a funkcióknak való megfelelés, addig a stílusban a legfrissebb, előremutató trendek is érvényesülnek.

 

 

 

Élénk színek, mélyebb tónusok

A minimalista, világos monokróm színhatásokat követően ismét élénk, meghatározó színárnyalatok jönnek divatba, valamint mélyebb színek a jellemzők. A súlypontok kialakításánál az elegancia volt a vezérelv, így diszkrét matt arany, a szecessziós formákat megidéző díszítésekkel is találkozhatunk az eklektikusan kialakított térben. A korallszín és kék székek

 

 

 

jól mutatnak a látványt meghatározó zöld park nyújtotta háttérrel, a kerek tükrökkel dekorált fal a szögletes formákat ellensúlyozza. Ahogyan a ruhadivatra, a belsőépítészetre is körforgás jellemző, egyes korszakokat meghatározó trendek vissza-visszatérnek, így a Platán Étterem berendezésében is felbukkan az 50-es, 60-as évek dizájnkultúrájának hatása. A gömblámpák a retro stílus újra értelmezéseként játékos fényeket csillantanak fel a vendégek étkezése közben.Ízletes és egészséges fogások

 

 

 

A kialakításnál és berendezésnél fontos volt a dizájn, ám a legmeghatározóbb szempont, ami mindent felülír az étkezés kényelme és természetesen a remek konyha.

 

 

 

Az étterem „mentes” étrendű vendégei a lehető legkomfortosabban érzik magukat, mert minden választható fogás előtt egy tábla jelzi a glutén, laktóz és egyéb anyagokra érzékenyeknek az információkat.

 

 

 

A gyógyszálloda egészségtudatos szemléletének megfelelően az étterem korszerű, hozzáadott cukor nélküli és csökkentett zsiradék tartalmú alapanyagokkal készülő ételekből bőséges kínálatot nyújt.

A korábbiaktól eltérően a Platán étteremben vizuális élményt nyújtó látványkonyha

 

 

 

is kialakításra került, így a vendégek akár néhány szakmai fogást is elleshetnek, amíg az ételük a tányérra kerül. Csizma András séf

 

 

 

18 éves tapasztalatával és munkatársaival gondoskodik arról, hogy a vendégek elégedetten távozzanak az étteremből.

Az étterem zavartalan forgalmát segíti 2 thaiföldi, nyári gyakorlatos cserediák, akik 10 héten át tanulják a híres magyar négycsillagos hotel étkeztetési munkáinak minden csínját-bínját.

Írta: Barna Judit

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

2019-06-10« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk