Minden sportoló álma

Minden sportoló álma

Minden sportoló álma

 

 

Minden sportoló arról a helyről álmodik, ahol az összes igényét kielégítve felkészülhet a versenyeire. Egy olyan hely, ahol az edzés mellett odafigyelnek az étrendjére, fizikai regenerálódására, a szórakozására és természetesen a szállás is megfelel minden sportolói elvárásának. Ilyen hely a szlovákiai x-bionic® sphere.

 

Minden sportoló álma

 

A nemzetközileg elismert x-bionic® sphere olimpiai sportközpont Szlovákia legnagyobb és legfelszereltebb helye. Az ehhez hasonló amerikai, angliai sportközpontok csak olimpikonokat fogadnak,míg az x-bionic® sphere alkalmas arra, hogy a legprofibb sportolók készüljenek a versenyekre, az amatőrök előtt is nyitva állnak az ajtók. 2014-ben kezdték a központ megépítését, de azóta is tartanak a fejlesztések. A szlovák, kínai, kanadai sportolókon kívül a magyar női és férfi vízilabdacsapat is edzett a sportközpontban, hogy felkészüljenek a világbajnokságra.

Aki az x-bionicba megy edzeni, az számíthat arra, hogy egy helyen felkészülhet akár egy öttusára is.

 

Minden sportoló álma

 

 Akinek a lovassportok a szenvedélyei, azoknak ez a hely a mennyországot jelenti majd. Mindent úgy terveztek, hogy a lovaknak tökéletes legyen. Minden egyes járólap, lovasaréna, ügetőpálya, díjugrató-pálya úgy van kialakítva, hogy a lovak patáját kíméljék. A pályákra leszórt speciális homokot Hollandiából szállították ide. Az x-bionicban nem tartanak lovakat, mindenkinek a saját lovát kell magával hoznia a helyszínre, ahol 650 lovat tudnak elszállásolni az istállókban. A lórajongóknak kialakított steak házban patkóból összekovácsolt lámpák lógnak és nyeregbe pattanhatunk a pult mellett. Lovas klubbot is alapítottak. Magasabb rangú bajnokságokat, versenyeket szerveznek. Nyáron még Bill Gates lánya is indult a sportközpont díjugratóversenyén.

 

Minden sportoló álma

Minden sportoló álma

Minden sportoló álma

 

A szlovákiai edzőközpont még erős a vízi sportokban is, olimpiai medencékben gyakorolhatnak a sportolók. Emellett európai szinten itt található az egyik legjobban felszerelt gimnasztikaterem. A konditeremben pedig a legminőségibb márkájú és technológiájú edzőgépeket használhatnak a sportolók. Huszonhatféle sportágnak biztosít felszerelést és helyet az x-bionic® sphere. Folyamatosan fejlődik a központ, tervben van egy hatalmas nézőterű sportcsarnok, gyógyvizű fürdőház az aktív sportolók sérüléseinek gyógyítására, és a jövőben szeretnék megvalósítani, hogy lehessen evezni a Dunán.

 

Minden sportoló álma

 

Az x-bionic® sphere nemcsak sportolási lehetőséget nyújt, hanem minden más igényt is kielégít, aki itt tölti az idejét, annak egyáltalán nem kell kimozdulnia. Fontos a sportolóknak kialakított étkezési lehetőség. Négy étterem közül választhat a vendég, amelyekből az egyik japán, egy steak ház, olimpikonoknak összeállított gyorsétkezde és az Aranykert, ahol alkalmanként meghívott Michelin-csillagos séfek készítik az ételeket. A wellnessben regenerálódhatnak az edzések között. Különböző nagyságú konferenciatermeket igényelhetnek, akár ötszáz személy részére is, hogy megbeszéléseket tartsanak. De a szórakozás sem maradhat ki, ezért is található az x-bionicban egy nagy mozi is,

 

Minden sportoló álma

Minden sportoló álma

 

élménystand, bowling, a gyerekeknek pedig egy hatalmas kalandpark a szabadban, ahol több napig nem unják meg a játékot. A hotelpavilonokat sportolók tervezték sportolók számára, minden szempontból praktikus kényelmet nyújt a vendégeknek. A hotelpavilonokban 1192 ágy található, és mindegyiknek a tetején kialakítottak egy luxuslakosztályt, amelyhez saját lift, recepció, étterem is tartozik, ha valaki titokban szeretné tartani, hogy hol szállt meg.

Írta/Fotók: Ágoston Enikő

 

2018-02-24« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk