Miskolc pont jó - Kampány a turizmusért

Miskolc pont jó - Kampány a turizmusért

Miskolc pont jó - Kampány a turizmusért

 

 

Szerző Bodi Ágnes

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Az ország több részéről hívtak meg július 20-án Miskolcra újságírókat, hogy tanulmányút keretében ismerhessék meg a város jelenlegi és jövőbeni turisztikai attrakcióit.

A meghívottak a helyszínen kaptak tájékoztatást a miskolctapolcai strandfürdő II. ütemének építéséről, majd megnézték a Pannon-tenger Múzeumot, tettek egy sétát az Avasi kilátótól a Bortanyáig.

A Modern Városok Program keretében 12,7 milliárd forintos állami támogatással megvalósuló miskolctapolcai élményfürdő fejlesztéséről kaptunk tájékoztatást.

 

 

 

 

Miskolctapolca új fürdőjének bokrétaünnepét egy hét múlva tartották, Veres Pál polgármester ekkor jelentette be a létesítmény hivatalos nevét: Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca. Az elnevezés a fürdőépületek ellipszis, ovális formájára utal.

 

 

 

 

Az öt, ellipszis alakú épületben helyet kap majd többek között egy sakk-, pezsgő-, élmény- és wellnessmedence, a tinédzserek számára három csúszdával ellátott medence, egy élménymedence, a kisgyermekeknek két gyermekmedence és egy vizes játszótér, valamint egy kültéri medence.

 

 

 

 

A múzeumban akár egész napot is eltöltöttünk volna, de várt ránk az Avasi kilátó, és egy kellemes borral töltött pohárral borangolhattunk a Bortanyáig, amely az avasi borangolás központja.

 

 

 

 

Az Avasi Présházban Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte a vendégeket. Az újságírók itt prezentáció keretében ismerkedhettek meg a város új turizmusfejlesztési stratégiájával.

 

 

 

 

Itt többek között elhangzott, hogy már a járvány alatt elkészítették nyári vendég- és turistacsalogató kampányukat, mely a Miskolc pont jó elnevezést kapta. A kampány a település komplexitását is kifejezi, hiszen a városnak négy, elérő hangulatú, más-más élményt kínáló városrésze van.

A kultúra és a gasztronómiai iránt érdeklődőknek a történelmi Avas-hegyet is magában foglaló belváros nyújt kikapcsolódást.

 

 

 

 

Fürdőzésre a miskolctapolcai üdülőterületen az Európa-hírű Barlangfürdőben és a strandfürdőben várják a vendégeket.

A középkor hangulatát idézi meg az impozáns Diósgyőri vár, a mellette álló Lovagi tornák tere, de mesébe illő élményt ígér a Tündérkert is.

A vadregényes Lillafüred pedig az aktív turizmus kedvelőinek és a romantikus szerelmeseknek kínál felejthetetlen emlékeket.

 

 

 

 

A tájékoztatón azt is megtudtuk, hogy jelenleg egyidejűleg futnak fejlesztési programok Lillafüreden, Miskolctapolcán, a Diósgyőri várban, valamint az Avas és a Belvárosban. Most folyik a partnerekkel való egyeztetések után a 2030-ig tartó időszakot érintő turizmusfejlesztési stratégia véglegesítése.

„A belföldi turistáknak szeretnénk emlékezetes nyaralási lehetőséget kínálni, egyúttal célunk az is, hogy a napokban indult kampány a miskolci szolgáltatókat is segítse az újraindulásban” – mondta Orosz Eszter, Miskolc turisztikai szervezetének, a MIDMAR Kft.-nek ügyvezetője.

Hajdú Rolandtól, a Szövetség a Bükki Borvidékért elnökétől a lassan feléledő Bükki borvidékről kaptunk információt, meg kóstolót az eredetvédett Bálvány elnevezésű borból.

A látványkonyhával ellátott Aranykorona történelmi étterem, hotel- és látványpincében felejthetetlen ebédet kaptunk, ahol akár száz évet is visszautazhattunk a múltba.

 

 

 

 

 

Lillafüreden, az Ökoturisztikai központban, a kisvonat állomásépületében részletes információkat kaptunk az Északerdő Zrt. foglalkozást érintő fejlesztéseikről.

 

 

 

 

Az Anna mésztufa-barlang a lillafüredi Szinva-vízesés mellett található, a Palota Szálló alatti Függőkert legalsó szintjén. Az egész világon csak hat hozzá hasonló barlang látogatható. 1951-ben védetté, majd 1982-ben fokozottan védetté nyilvánították.

 

 

 

 

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatóság igazgatójától értesültünk a Bükki Csillagda répáshutai megnyitásáról, amelyet 2021-re terveznek. Az igazgatónő beszámolt a Bükkvidék Geopark koncepciójának az UNESCO-hou való felterjesztéséről is.

 

 

 

 

Az idén 90 éves Hunguest Hotel Palota-kastélyt függőkert és hatalmas park veszi körül. Mindezt meg is nézhettük a kacskaringós csigalépcső megmászása után,

 

 

 

 

a palota tornyából, ahol csodás fotókat készítettünk a tájról és egymásról is. Darab Dórától, a szálló értékesítési munkatársától megtudtunk mindent, amit tudni illik, és keresztül-kasul bejártuk a hotelt.

 

 

 

2020-07-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk