Sóbarlang a bevásárlóközpontban

Sóbarlang a bevásárlóközpontban

Sóbarlang a bevásárlóközpontban


Fotó: Lurdy Ház / Sóbarlang - fényképész: Karl Péter

 

Az allergia, főleg a tavasszal érkező pollenallergia ellen évről évre egyre többen küzdenek. Márciustól megugrik a gyógyszertárak forgalma, és sokan egészen az őszi, októberi napokig kénytelenek tablettákat szedni, orrspray-t használni.

Sóval az allergia ellen

A légúti allergiára – és egyéb légúti problémákra - a rendszeres szteroid szedés mellett van más hatékony és mellékhatás mentes alternatíva is, amit sokan nem ismernek. Vagy még nem próbáltak. Ez a sóterápia, ami nem csak gyógyításra, megelőzésre is alkalmas.

Pedig a sóterápia egyáltalán nem újkeletű. A só természetes antihisztamin. Gyógyító hatását már évszázadokkal ezelőtt felismerték. A sóbarlangokban történő kezelések (speleoterapia) mellett fokozatosan létrejött a mesterségesen kialakított, hasonló környezetben, közel azonos klímán, sószobákban sókamrákban végzett sóterápia, a haloterápia. A haloterápián belül létezik nedves és száraz terápia is, de hatásuk ugyanolyan.

 

Lurdy Sóbarlang
Fotó: Lurdy Ház / Sóbarlang - Facebook

 

Szórakoztatócentrumban sóbarlang

Sokan ha sóbarlangra gondolnak, egy természetben, hegyoldalban nyíló helyet képzelnek el. Pedig manapság már egyes wellnessközpontokban, hotelekben, sőt esetenként szórakoztató-bevásárló centrumban is lehet találkozni mesterséges sóbarlanggal, sószobával.

Tudta, hogy a 9. kerület kedvelt bevásárlóközpontjában, a Lurdy Házban is található egy ilyen mesterséges sóbarlang? A Lurdy Sóbarlang 2012 decemberében nyílt meg, és Budapest egyik legnagyobb sóterápiás létesítménye.

Az 50 négyzetméteres sóbarlang a Lurdy Ház első emeletén található. Itt sótéglák helyett vastag sóréteg borítja a padlót és a falakat. A több tonna 100%-os tisztított orvosi só salzburgi sóbányákból származik. A helyiség levegőjében lévő magas sókoncentráció eléri a természetes sóbányák levegőminőségét, mikroklímáját.

Ebben a mesterséges sóbarlangban az indiso száraz sóterápiát alkalmazzák. A só aeroszol (porlasztott) formájában 2 sógenerátor (halogenerátor) segítségével jut a sószobába. A belélegzett apró (mikrométernyi) sórészecskék eljutva a légzőszervekbe, azt tisztítják, nyugtatják, gyógyítják. A színes, relaxáló fények és a só együttesen jótékony hatást váltanak ki.

 

Játszva gyógyulnak a gyerekek

A Lurdy Sóbarlang nem csak felnőttek, hanem gyerekek előtt is nyitva áll. A nekik kialakított „sóhomokozó” szennyeződésektől mentes kristálysóval van fetöltve. Játék közben a gyerekek belélegzik a kristálysó párát, ami az allergia mellett a sok kisgyermeket érintő asztma, hörghurut, krupp ellen is hatékony és erősíti az immunrendszert.

A sóbarlang remek kikapcsolódási lehetőség vásárlás, vagy akár egy hétvégi ebéd előtt, után. Egyúttal megelőzhető, kezelhető segítségével a légúti allergia is.* 

Készüljön fel az allergia szezonra. Gyógyszerszedés helyett, járjon inkább a Lurdy Sóbarlangba. Előzetes bejelentkezés nélkül látogatható!

Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 14.
Telefon: +36-1-456-1437
Email:sobarlang@lurdyhaz.hu

A sóbarlang nyitvatartásáról, árairól az alábbi linken tájékozódhat:

Lurdy Sóbarlang weboldal

 

 

Írta: Vrábel Ilona Éva 

Képek forrása: Lurdy Sóbarlang

 

*A sókúra rendszeres alkalmazása esetén! A cikk tájékoztató jelleggel íródott, nem tudományos álláspont, csupán a rendelkezésre álló információk birtokában került publikálásra. A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze orvosát, gyógyszerészét!

 

 

2019-04-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk