Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit: Welltain - a fiatalság forrása a hegyekben

Ausztria - Welltain: a fiatalság forrása a hegyekben

Ausztria - Welltain: a fiatalság forrása a hegyekben

Az alpesi magaslatokban végzett aktív mozgás vitalizáló wellnessajánlatokkal összekapcsolva egyedülálló energiacsomagot eredményez, amely jóval az üdülés eltelte után is jótékony hatással bír az egészségre.

A kellemes közérzet és az egészség megőrzésére irányuló egyik leghatékonyabb módszer tehát a wellness a hegyekben, vagyis Welltain.Welltain Lech Zürsben
Azok, akik a hegyek magasában, az égbolthoz közelebb élnek, már régóta tisztában vannak lakóhelyük egészségre gyakorolt jótékony hatásaival. Akárcsak Lech-Zürs am Arlberg lakói, ahonnan a Welltain-üdülés származik. Az 1500 és 2500 méter közötti magasságban való tartózkodás önmagában boldogságérzetet vált ki. Az egyénre szabott aktív programoknak köszönhetően pedig Lech-Zürsben még a megrögzött lustálkodók is könnyebben motiválhatóak. Az érdeklődők számtalan foglalható ajánlat közül válogathatnak, a kínálat a háromnapostól a tizennégy napos, személyi edzővel töltött üdülésig terjed. Minden vendég kiválaszthatja magának kedvenc időtöltését: túrázás, nordic walking, futás vagy kerékpározás. Az üdülés alatt senkinek nem kell korán reggel vigyázban állnia a fitneszteremben, az aktív program ugyanis a vendégek igényei alapján, a welltain-edzővel közösen kerül összeállításra. 

Tiroli túraszállók
Az egészséges mozgást a 38 tiroli túraszálló vendégei is nagyra értékelik, akik vezetett túrázások vagy nordic walking kirándulások alkalmával hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. A nordic walking esetén képzett edzők mutatják meg a helyes technikát, míg a pihenőkre hangulatos alpesi kunyhókban és menedékházakban nyílik lehetőség.

Kneipp-falu
A wellness az osztrák hegyekben számtalan élményteli és egészséges formát ölthet. A Wilder Kaiser régióban található Scheffau települése például Tirol első Kneipp-falujának számít. Az egész falu elkötelezte magát a legendás Sebastian Kneipp plébános tanai mellett. Természetesen a régióban nemcsak Kneipp-kúrákra nyílik lehetőség, emellett egyéb kikapcsolódási lehetőségek széles tárháza várja az üdülővendégeket, akárcsak az Achensee üdülőrégióban, amely kiegészítésként még vitalizáló kőolajjal is büszkélkedhet. A kőolaj egy olyan különleges folyadék, amely a hegyekből jön. A kőolajban megtalálható hatóanyagok őskori tengeri állatoktól és növényektől származnak, és különleges regeneráló és ápoló hatással bírnak. Egy kőolajfürdő olyan élénkítően hat, hogy a következő nap aktív programjait illetően már a fürdő legelején jobbnál jobb tervek születnek.

Üdülés 2020 méter magasan
Feledhetetlen természeti élmények várnak azokra is, akik a tiroli Sellraintalban található Kühtaiban, 2020 méteres magasságban töltik üdülésüket. „Live high – train low” – szól az élsportolók mondása, akik a magaslati edzőtábor előnyeit kihasználva még nagyobb teljesítményre képesek. Kühtai ideális választás a könnyed erőnléti edzéshez, a kimerítő versenyekre inkább a völgyben kerül sor. De üdülés közben ki szeretne versengeni. Sokkal jobban esik egy könnyed túrázás az érintetlen természeti környezetben, a pollenmentes alpesi levegőn, kristálytiszta vizű patakok mentén.

Forrás: Austria.info
Fotók: austria.info, hotel-bergheim.at

2012-02-20« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk