Bővül az Agárdi- Gyógy és Termálfürdő

Bővül az Agárdi- Gyógy és Termálfürdő

Bővül az Agárdi- Gyógy és Termálfürdő, hogy a következő szezon kezdetén még több élménnyel és vízfelülettel találkozhassanak a komplexumban a szabadtér kedvelői. A már meglévő kültéri medence, melynek mélysége 1 méter és hőfoka 32-33 C° egész évben kényezteti a látogatókat, viszont az újonnan tervezett medence több igényt fog kielégíteni, kicsiknek, nagyoknak és még nagyobbaknak egyaránt lesz benne hely.

Már megkezdődtek a munkálatok, és várhatóan tavaszra fog elkészülni a színes élménypalettával rendelkező nagy medence, mely kettétagolt lesz, gyermek és felnőtt részre. Ezek külön-külön vízfelülettel rendelkeznek majd. A két egység további részekre osztott, a tervek szerint.

A gyermekmedencén belül három vízmélységet alakítanak ki, korcsoportoknak megfelelően. Gondoltak a legkisebbekre, a már önállóan pancsoló babákra és a magabiztosan strandolókra is. Attól függően, hogy mennyi idős és milyen magabiztos a gyermek, a számára megfelelő vízmélységet használhatja majd. A legkisebbeknek a 0-30 cm-es hempergő készül, a totyogóknak a 30 cm-es, a nagyobbaknak pedig a 60 cm-es gyermekmedence, a bejáratnál vízfüggönnyel. Az utóbb említett aktívabb gyerekek részére a medencében élményelemek is kialakításra kerülnek. A felhőtlen szórakozást csúszda, vízi fenyő, vödrös játék, gömbcsúszda is biztosítja majd. Az új gyermekmedencében a kacagás, pancsolás, szórakozás lesz a központi téma, ezért még egy kis barlang is kapcsolódni fog hozzá, így akár bújócskára, fogócskára is sor kerülhet benne.

A felnőttek számára hasonló lesz az élvezet: számukra kettéosztott medencerész, egy 90 cm-es és egy 120 cm-es vízmélységű készül. A pihenni vágyók részére fekvőágyak, ülőpadok épülnek a sekélyebb egységben, masszázselemek beépítésével. A medencerészhez szintén tartozik majd egy barlang, melyben ugyancsak fekvőágyak lesznek találhatók. A zavartalan környezetben a bejárat felett vízfüggöny csobog majd hamarosan. Az óriási nyakzuhanyt érdemes lesz kipróbálni, felszabadító érzés a testnek. Aki megszomjazik…, semmi gond, mert helyet kap a medencében egy bár is, így nem csak a bőrnek jut víz, szomjukat is olthatják majd egy-egy üdítővel, esetleg koktéllal a vendégek.


A 120 cm-es, mélyebben kialakított részben lesz egy hullámcsúszda, melyet lépcsőn keresztül közelíthetnek meg a vendégek. Nagyon jó érzés, mikor a hullámok csapkodnak, a víz energiáit tapasztalhatjuk a testünkön, itt fürdőzőink a sodrófolyosóban is élvezhetik a lendületet, lehet küzdeni az árral szemben, még ki nem fáradnak, vagy csak hagyni, hogy vigyen az ár. A sodrófolyosón belül készül egy nyakzuhany is, négy vízsugárral, valamint egy nyolc férőhelyes álló, változó magasságban elhelyezett befúvókkal felszerelt állómasszázs is.

A tűző naptól, leégéstől viszolygók se aggódjanak, a vízfelületek felé helyenként ponyvás árnyékolók kerülnek, melyek védelmet nyújtanak. A több részből összeálló medence feszített víztükörrel, üvegmozaik burkolattal készül el.

Az új egységet a vendégek igényei alapján tervezték. A kültéri, élményekkel teli medence pillanatok alatt biztosítja majd a vizesen jó hangulatot. Várhatóan 2012. május közepétől szeptember közepéig, négy hónapon át várja majd az érdeklődőket szezononként.

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő
fotók: agarditermal.hu

2013-12-06« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk