Ép testben, ép lélek

Ép testben, ép lélek

Ép testben, ép lélek


Az idén már negyedik  alkalommal adták át a Legfittebb Munkahely díjat. De,  mi is ez a díj? A Legfittebb Munkahely Program egy felmérés és verseny a munkavállalói fittségért és egészségmegőrzéséért.  A programban résztvevő   magyarországi székhellyel rendelkező   vállalatok, - akik,   legalább 7 munkavállalót foglalkoztatnak- ,  négy kategóriában   vehettek   részt   a   versenyben :  kis,- közép,- és  nagyvállalatok, valamint  szervezetek   (alapítványok, közigazgatási és civil szervezetek ).


Ép testben, ép lélek


A  Teamrekreáció Kft., mint szervező, mint ötlet kitaláló és  megvalósító,-  kiemelt törekvése, hogy  eszközt nyújtson ,  a résztvevő vállalatoknak dolgozóik egészségi állapotáról, sportolási  szokásaikról, motivációjukról, ezáltal képet kapnak munkaszervezetük egészének fittségi állapotáról. Az eredmények ismeretében hatékony vállalati sporttámogatási rendszert tudnak kialakítani.   A  vizsgálatsorozat célja az iránymutatás is, hogy a jövőben a vállalatok még tovább növeljék hatékonyságukat, egészségesebben, fitten tartsák munkatársaikat. Emellett figyelembe vették a vállalat adta sportolási lehetőségeket, sportolási támogatást és az ezzel „járó” elégedettséget. A résztvevők az információk birtokában  hatékony és célzott munkahelyi sportprogramokat indíthatnak a munkavállalói fittség előmozdítására.


Ép testben, ép lélek


A programnak gazdasági előnyei is vannak, hiszen a fitt munkavállaló jobban teljesít, hatékonyabb a munkában.  A munkahelyi egészségfejlesztésre fordított összeg hosszú távon sokszorosan megtérül.

Komoly  kutatás is bizonyította már, hogy a munkavállalók jó egészségi állapota pozitív irányba  hat a cég gazdasági növekedésére.  Egy fitt munkavállaló jobban koncentrál, motiváltabb a munkában,  rövidebb időt tölt betegszabadságon, hiszen ritkábban betegszik meg. 2008-ban mért 34 %-ról,   2014-re 56%-al nőtt azon cégek száma,  - a világ multinacionális vállalatainál, amelyek programokat indítottak munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében. Hiszen, az Európai Munka- és Egészségbiztonsági Hivatal szerint évente 146 millió munkanap veszik el a betegségek, munkabalesetek  okozta hiányzás miatt. Az egészségfejlesztés nem luxus, hanem megtérülő gazdasági befektetés.  A munkáltatók egészségmegőrzése nemcsak vállalati érdek, hanem a dolgozók egyéni érdeke is.


Ép testben, ép lélek


A program projektvezetője sikeresnek értékelte az idei felmérést, ,- ám nem elégnek,- de bízik abban, hogy a munkáltatók  jövőben egyre szélesebb körben fordítanak figyelmet alkalmazottjaik egészségének megőrzésére, lehetőséget adva a sportolásra, illetve aktívan támogatják azt. 

Írta/Fotó: Magyar Éva

2016-12-14« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk