Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit : Gyógykúrák

Gyógykúrák

Gyógykúrák

 
A gyógykúrák az egészség megőrzését, a gyógyulást és a betegség megelőzését szolgálják, orvosi kezelések és hosszú hagyományokra visszatekintő eljárások állnak a középpontban.
 
A civilizációs ártalmak az élet egyre több területén jelentkeznek, így a gyógykezelések palettája is folyamatosan bővül. A gyógyüdülőhelyen alkalmazott kezelések és az egészség megőrzését szolgáló lehetőségek egy általános és egy speciális kategóriába sorolhatóak be. Az általános kategóriába tartoznak a felüdülést szolgáló hatások, melyek a terhes mindennapokból való kiszakadásnak, a környezetváltozásnak, a napi életmenet átrendezésének, megfelelően adagolt fizikai terhelésnek, a pihentető nyugalomnak köszönhetőek. A gyógyüdülés nem speciális tényezői elősegítik a szervezet felfrissülését, regenerálódását, ezzel megalapozzák a speciális gyógykezelések kedvező hatását.
 
A speciális kezelések közé egy sor különböző eljárás tartozik. A középpontban a helyi, természetes gyógyeszközök, kúraszerűen megismételt, célzott felhasználásai állnak. Ilyen természetes gyógyeszköz pl. a gyógyvíz, az iszap vagy az egészséget elősegítő klímaviszonyok. A helyhez kapcsolódó gyógyeszköz egyben a helység legmarkánsabb ismertetőjegye is. Nagy szerepet kapnak azonban a különböző speciális, kiegészítő kezelések is, hogy teljes körű legyen az orvosi ellátás. Itt mindenekelőtt fizikális-orvosi kezelésekről van szó, mint pl. mozgásterápia, masszázs, inhalálás vagy betegséghez kötődő diéta. Végül pedig a speciális metódusokat kiegészítik pszichológia kezeléssel és kevéske pszichoterápiával. Így a gyógyüdülőhelyen a kezelési lehetőségek széles skálájával találkozunk, amelyeket a betegség fajtájától és stádiumától függően, célzottan és megfelelő mértékben tudunk igénybe venni.
 
Az egészség megőrzésével és a gyógyüdülési lehetőségekkel kapcsolatban katalógusok is tájékoztatnak, melyeket megrendelhet az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletnél:Tel.: (06 1) 413-3911, E-Mail: budapest@austria.info
 
Foto: Römer Bad/Kärnten/Bad Kleinkirchheim
- Foto: Aktiveurlaubszeit/Okolicsanyi Zoltan -
 

www.austria.info/hu

2012-02-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk