Karintia: Reiki kezelés a Haus Kunterbuntban

Karintia: Reiki kezelés a Haus Kunterbuntban

Karintia: Reiki kezelés a Haus Kunterbuntban

Csak a mai nap ne mérgelődj!   

Mikao Usui fedezte fel a Reikit 1922-ben a Kurama-hegyi elvonulás alkalmával, mely meditálást, böjtölést és imádkozást foglalt magában. Usui azt állította, hogy egy misztikus kinyilatkoztatás által megszerezte azt a tudást és spirituális erőt, melyet másokon is alkalmazhat és mely által másokat is ráhangolhat arra, amit ma Reikinek nevezünk. 1922 áprilisában Usui Tokyoba költözött és megalapította a Usui Reiki Ryoho Gakkai-t, az Usui Reiki Gyógyító Társaságot.

Ma sok olyan módszert használunk, amelyek az alapító idejében ismeretlenek voltak - nyílván, mert ott és akkor nem is volt szükség rájuk. Azóta új kihívások jelentek meg, mint például a nagyvárosi életforma okozta lelki problémák, a stressz, a depresszió, a pánikbetegség, és a reiki megfelelt e kihívásoknak.

Reiki Alapelvek
Számos Reiki-oktató és -gyakorló igyekszik követni ezt az öt alapelvet, melynek egyik fordítása a következő: "A boldogság megidézésének titkos módszere; a csodálatos gyógyszer, mely test és lélek minden betegségét meggyógyítja".

--- Csak a mai napon ne mérgelődj!
--- Csak a mai napon ne aggodalmaskodj!
--- Tiszteld tanítóidat, szüleidet és az időseket!
--- Dolgozz becsülettel!
--- Légy hálás minden élőlénynek!

Az elfogadott elvek szerint a reiki tradíciója lényegében az alábbiakban foglalható össze:

--- A reiki négy szimbólumot használó beavatásos módszer az univerzális energia befogadására, közvetítésére és átadására, ezáltal személyiségfejlesztő, gyógyító, szeretetet adó és harmonikus emberek közötti kapcsolatot teremtő hatású.

--- A reiki tradíciójának alapvető jellegzetessége az összeköttetés az univerzális Energiával. Ennek megfelelően a reiki fokozatai nem az egyetemesség fokozatai, hanem az egyetemesség kibontakozásának útjában álló egoisztikus korlátok lebontásának lépcsői.

--- A reiki tradíciójának második alapvető eleme technikai természetű. Ez bizonyos alkalmazási módokat, négy meghatározott funkciójú, nevű, megjelenésű szimbólumot, azoknak meghatározott használatát jelenti, illetve három elérhető fokozatot.

--- A reikitradíció harmadik alapvető eleme a mester felelőssége és a tanítvány áldozata. Az áldozat is eszköz az ego korlátjainak lebontásában, a fölösleges ragaszkodások megszüntetésében, illetve az energiacsere megjelenési formája.

--- A reiki befogadásához és közvetítéséhez nem racionális megismerés vagy hit, hanem beavatás vezet. A beavatás mikéntje a tradíció alapvető része. A beavatás azonban csak megteremti a kapcsolatot az univerzális energiával, de ezen túl az már a beavatotton múlik, hogy ez az energia benne milyen hatást ér el. A reiki univerzális, de nem uniformizál.

Karintiában, a meseszép Faakersee partján a Haus Kunterbunt szolgál ezzel a különleges kezeléssel. Ulrike Guetz a képzett "Dipl.-Med.Tech. analitikus" a Powerbalanca kezeléseknél többek közt ezt a módszert is alkalmazza, hogy békében élhessen önmagával és másokkal.

Próbálja ki Ön is!

Fotó: Ulrike Guetz - Haus Kunterbunt

www.bergundsee.at

2012-02-20« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk