Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit : Mi is az a wellness?

Mi is az a wellness?

Mi is az a wellness?

A wellness viszonylag fiatal fogalom. Először kb. 25 évvel ezelőtt tűnt fel az USA-ban és a betegség angol szavának (illness) ellentétét jelenti. A wellness célja egy egészséges életvitel kialakítása.
 
A wellness olyan életforma, amely az egészség megtartásához szükséges tudás megszerzésével, az egészségi állapot kedvező befolyásolásával, a test, a lélek és a szellem optimális állapotát kívánja elérni.
A wellness fő ismérvei: tudatos egészségmegőrzés, rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás, káros szerek kerülése, rendszeres ellazulás és stresszkezelés, környezetbarát szemléletmód.
  
A wellness 4 alapvető elemre támaszkodik az egészséges életvitel kialakításakor:
 
 
1. a tudatos táplálkozás: itt elsősorban az élelmiszerek tudatos és okos felhasználásáról van szó, mely táplálkozástudományi ismereteken alapul.
 
2. a tudatos mozgás: itt a mozgás rendszeressége és tudatossága áll az előtérben.
 
3. a mentális terület: aktív lazító és stresszoldó programok, mint pl. a Tai Chi & Oi Gong vagy passzív elemek, mint a szauna, fürdők, masszázs stb.
 
4. a környezethez és az élvezeti cikkekhez való viszony: a környezetvédelem és a természeti termékek tudatos felhasználása, valamint a különböző élvezeti cikkekről való lemondás (pl. cigaretta) tartozik ide. A gyógykezelésekhez hasonlóan a wellness programokat is egy wellness edző segítségével ajánlatos elkezdeni.
 
 
Partnereink széles körű wellness ajánlattal rendelkeznek.  Ezen az oldalon bemutatják egyedi, különleges új wellness szolgáltatásaikat olvasóinknak. 
 
Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet   budapest@austria.info   szintén segítséget nyújt az Aktívpihenés web- magazin azon olvasóinak, akik Ausztria wellness ajánlatait szeretnék megismerni.

  

Foto: Thermenwelt Hotel Pulverer /Karintia - Bad Kleinkirchheim

 

www.austria.info/hu

2012-01-25« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk