Sonnentherme: A termálvíz jótékony hatásai várandósokra és csecsemőkre

Sonnentherme: A termálvíz jótékony hatásai várandósokra és csecsemőkre

Sonnentherme: A termálvíz jótékony hatásai várandósokra és csecsemőkre

A Sonnentherme termálvízében végzett mozgás elősegíti a kismamák és a babák kiegyensúlyozott alvását - ezt állapította meg az a tanulmány, amelynek címe: „A víz és az egészség”. A vizsgálatok során tudósok a babaúszás és a vízben történő szülésfelkészítés babákra és anyukákra való jótékony hatásait kutatták a Sonnenthermében.


Vége a nyugtalan éjszakáknak - a kutatás bebizonyította, hogy a Sonnentherme fürdő termálvizében végzett hivatásos szülésfelkészítés jótékony hatással bír a kismamák alvási ritmusára. A szülésfelkészítés egy különleges formája a vízben végzett terhestorna, amely egy sor lazítógyakorlatból és speciális légzéstechnikákból áll. A meleg víz segíti a gyakorlatok könnyű végzését és lazítja a hátizmokat.

A rendszeres termálvizes fürdőzések során a várandós anyukáknál javulást tapasztaltak alvási problémák esetén. A kismamáknál intenzívebb alvást és a vegetatív egyensúly javulását konstatálták. A tudósok azt is bebizonyították, hogy nem állják meg a helyüket azok a tévhitek, amelyek szerint a termálfürdőkben nagyobb a fertőzések veszélye a babákra és az anyákra nézve.

A babaúszás nem csak kellemes élmény a szülők és a gyerekek számára, hanem fontos a bizalomépítő és szorongásoldó hatása is. A tanulmány során bebizonyosodott, hogy a csecsemők nyolc hét folyamatos babaúszás után nyitottabbak és érdeklődőbbek lettek az idegenekkel szemben és nem féltek jobban, mint a a kontroll csoportban lévő gyerekek, akik a talajon végeztek tornát.A csecsemőúszás a kisbabák alvására is jótékony hatással volt. Ezt bizonyította, hogy az alvás során a keringés és a légzés náluk rövidebb időn belül normalizálódott. Jelentős javulást észleltek emellett a koordinációs képességben, a motorikus fejlődésben és az érzelmi változásokban is.

„Ezek az eredmények is alátámasztják az eddig végzett úttörőmunkánkat.” –magyarázta Wolfgang Stündl, a kutatás kezdeményezője, a Sonnentherme ügyvezetője. Az ausztriai termálfürdő már több éve a kisbabák, várandósok, családok és kisgyermekek szükségleteire fókuszál.

A kutatás: „A víz és az egészség” című vizsgálatban összesen 41 várandós nő, valamint 48 csecsemő és anyukájuk vett részt. A kutatás Dr. Maximilian Moser egyetemi professzor vezetésével, 2007 májusa és 2008 decembere között zajlott a Sonnentherme fürdőben. A kutatás során a Sonnentherme több intézettel (többek között a Joanneum Research- és Frauenschall-ultrahang intézettel) és a grazi Karl –Franzens egyetemmel működött együtt. A tudósok munkáját elismert osztrák orvosok segítették.

Sonnentherme sajtóanyag

2012-02-20« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk