Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit : Stájerország, Téli Wellness- "Burn-Out"

Stájerország: Téli Wellness- "Burn-Out"

Stájerország: Téli Wellness- "Burn-Out"

  

Kiégettség, erőtlenség - civilizációs betegség

 

A wellnesskínálat Stájerországban egyre inkább regionális karaktert vesz fel, ugyanis az alma, améz és a bor egyre növekvő szerepet tölt be a kezelések terén, a gyógyszállókban és a termálfürdőkben. A tartomány déli részén összesen 7 termálfürdő található, amelyek kényeztető felüdülést kínálnak. A legújabb termálfürdőkön már dolgoznak, emellett a gyógyszállók is komoly hangsúlyt fektetnek a kínálat minőségének fokozására. Ennek köszönhetően Stájerország megőrizheti az egészség- és wellnessturizmus terén betöltött vezető szerepét Ausztrián belül.

 

Újdonság: "Burn-Out központ"

A kiégettségnek, az erőtlenségnek és a mindennapok rohanásától való elgyengülésnek különböző okai vannak. Ausztriában már 1,5 millió ember van, aki az úgynevezett "Burn-out szindrómában" szenved, vagy veszélyeztetett tőle. A Bad Waltersdorf termálfürdő partneri viszonyba lépett a Wolfsbergi Szemináriumi Központtal és a Bussiness Doctors Egyesülettel a Burn-out tanulmányt illetően. Ennek a szerepnek köszönhetően a termálfürdőt burn-out központtá nyilvánították. Ezt a civilizációs betegséget a Styrian Spa oktatás segítségével igyekeznek leküzdeni. A kezelések középpontjában a test áll. Kiegészítésként pedig tematikusan passzoló szemináriumokat, előadásokat és workshopokat kínálnak.

 

Az új módszer az információk átadására, a megelőzésre és a testi regenerációra fekteti a hangsúlyt. Mindezek alapját a mentális wellness - a testi, lelki és szellemi egyensúly elérését szolgáló koncepció - és a Styrian Spa tréning jelenti. A képzett Styrian Spa trénerek a terápia és kúra, az energetika, a szépségápolás és a táplálkozás terén egyénre szabott, komplett wellness- és egészségmegőrző koncepciókat dolgoznak ki. A trenírozás lényege, hogy a vendégek a náluk jelentkező problémákat a saját lehetőségeik célzott felhasználásával oldják meg.

 

Ezzel a kis segítséggel a személyes fejlődési utat hatékonyan megtámogatják kívülről, például Steve de Shazer megoldás-orientált rövid időtartamú terápiájával vagy rendszerfelállítással stb. A testben keletkező energiablokádokat a világ különböző tájairól, Ausztriából, Japánból, Indiából, Kínából, Amerikából és Ausztráliából érkező gyógy- és terápiás kezelésekkel igyekeznek feloldani. Amikor az életerő ismét szabadon áramlik a testben, akkor a test, a lélek és a szellem harmóniája magától helyreáll. (Oktatás: kb. 60 perc).

 

Foto: Steiermark Tourismus  

www.steiermark.com/hu

2012-02-20« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk